


Információk, érdekességek
BAJNOKOK pohárkrémje
2016. május 08.
Nagyszerű és egészséges pohárkrém finomság.
3 tojássárgáját 3 dl kókusztejjel, ízlés szerint édesítővel és mazsolával óvatosan felfőzöm, vigyázva hogy a tojás ne csapódjon ki, belekeverek egy púpozott evőkanál vaníliás pudingot, ezzel besűrítem majd kihűtöm és belekeverem a 250 gr túrót (zsírszegény, krémes). A fagyasztott málnát édesítővel rotyogósra főzöm utána pedig lepasszíroztam, hogy ne legyen benne.

3+1 nasi, amit a gyerekek imádnak, de érdemes őket kerülni
2016. május 03.
Egy tökéletes világban minden gyerek sárgarépát és/vagy kelkáposzta chipset kérne, hogyha rájönne a ’’falatozhatnék’’. Akik így tesznek, le a kalapot előttük. Ám a többi gyerek inkább vonzódik az olyan harapnivalók és nasik iránt (pl. uzsonnára), melyek sajnos nem éppen az egészségességükről híresek.
Összegyűjtöttünk 3+1 olyan közkedvelt nassolnivalót, amit a gyerkőcök szívesen eszegetnek, viszont a szülőknek jó tudni, hogy ezeket érdemes elkerülni vagy legalábbis minimálisra csökkenteni a fogyasztásukat.
1. Bolti müzli, pelyhek
Az előrecsomagolt, bolti müzlik és gabonapelyhek legtöbbször nagyon sok szénhidrátot, cukrot, édesítőszert és mesterséges adalékanyagot tartalmaznak. Továbbá sajnos képesek arra, hogy hamar megemeljék, majd visszaejtsék fogyasztójuk vércukorszintjét, illetve folyamatosan újrakívántatják magukat. Az ingadozó vércukorszintnek viszont a későbbiekben akár súlyos következményei is lehetnek, ezért inkább vásároljunk külön magokat, pelyheket, és mi magunk készítsük el a saját, egyedi müzlinket a gyereknek. Persze ne cukorral, édesítőszerrel vagy csokoládéval turbózzuk fel, hanem aszalt- vagy idénygyümölcsökkel, illetve natúr joghurttal.
Tavaszi vegán menü
2016. április 14.
Ezt a menüt ugyan vegánoknak - tehát tojás és tejterméket sem fogyasztó vegetáriánusoknak - állítottam össze én szívből ajánlok húsevőknek is! Tele van ízzel, színnel, illattal! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, 1 csokor új répa, két marék új zöldborsó, 1 zsenge karalábé, só, bio ételízesítő, egy nagy csokor petrezselyemzöld, kevés pirospaprika, 1-2 ek. olivaolaj
A zöldségeket megtisztítom, karikáka ill. kockára vágom, a karfiolt kis rózsákra szedem. Az olivaolajon átforgatom a zöldségeket, kicsit megpárolom. Ezután rászórom az ételízesítőt és a paprikát, kicsit átkeverem és felöntöm annyi vízzel, ami bőségesen ellepi. Sózom és beleszórom az apróra vágott petrezselyemzöldet!
Addig főzöm, míg a kellő puhaságot el nem érik a zöldségek - ezt mindenkinek a saját ízlésére bízom!
Levesbetétként kínálhatsz hozzá tojásmentes csigatésztát, de én úgy gondolom, hogy ebben a receptben nem is igazán szükséges a sok zöldség mellé a tészta!
10 „aranyszabály” fogyni vágyóknak
2016. április 08.
Jön a jó idő, egyre több látszik az alakunkból, ezért általában jobban odafigyelünk a vonalainkra, táplálkozásunkra. Természetesen helyesen tesszük, de ezzel kapcsolatos ismereteink sokszor kiegészítésre szorulnak. Íme 10 „aranyszabály” a felesleges kilók könnyebb leadásához, vagy karcsúságunk megőrzéséhez.
1. Minimális zsír fogyasztása
Bár a fogyni vágyók sokszor teljesen mellőzik a zsírok szerepeltetését táplálkozásukban, tudni kell, hogy azok szervezetünk működése, többek közt számos anyagcsere-folyamat szempontjából elengedhetetlenül fontosak. Belőlük nyerjük az energiát, továbbá a sejthártya felépítése, vagy a zsírban oldódó vitaminok felszívódása, de még bőrünk szépsége is függ tőlük. Ezért használnunk kell egy kevés zsírt ételeink elkészítésekor akkor is, ha fogyni akarunk, de mindenképp töröljük étrendünkből az állati eredetű zsírokat (ilyenek pld. a vaj, szószok, kövér húsok, tejszín, disznózsír...). Helyettesítsük ezeket növényi zsiradékokkal, de azok mennyiségét is korlátozzuk (még az olívaolajét is). Egy leveses kanálnyi legyen a maximum étkezésenként, beleértve a kombinációkat salátába, sütéshez. De zsiradékban való sütés helyett a párolás, roston sütés, alufólia vagy sütőzacskó gyakori használata szintén ajánlott.
Egy könnyű saláta ebédre?
2016. április 03.
A káposztához nagyon illik az avokádó, mert az egyik friss-roppanós, a másik puha, lágy, krémes. Nagy előnye, hogy
pillanatok alatt készen van!
1 adaghoz:
1/4 káposzta
1 kisebb sárgarépa
pár levél petrezselyemzöld
1/2 avokádó,
citromlé, só, bors
A káposztát a petrezselyem zölddel konyhai robotgépben morzsásra aprítjuk, a sárgarépát lereszeljük (de az is mehet az aprítóba), összekeverjük citromlével, sóval.
Az avokádót kockákra vágjuk.
Tányérra tesszük a zöldségeket, tetejére halmozzuk a kockára vágott avokádót, kis citrom gerezdeket, és meghintjük finomra őrölt borssal.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...160161162...292