Információk, érdekességek

Megfelezõdött az Egis nyeresége

2007. november 12.

Egy nagyon nehéz év után a nyereségnövekedés útjait keresi az Egis. A keleti piacokon és a hatóanyagexportban további növekedést tûzött ki célul a társaság, emellett onkológiai gyógyszerek forgalmazását kezdi meg. A változások azonban csak lassú javulást ígérnek.

Egyre több a kérdés az egészségügyben

2007. november 10.

Immár csaknem egy éve annak, hogy megkezdõdött az egészségügyi ágazat teljes átalakítása, az eddigi reformintézkedések inkább újabb problémákat generáltak, mintsem megoldást kínáltak volna a gondokra.


A Gyurcsány-kormány leginkább neuralgikus reformcsomagját az egészségügyben akarja végrehajtani. Az ágazat átalakítását célzó intézkedések jelentõs ellenállásba ütköztek mind a lakosság, mind az egészségügyben dolgozók részérõl.


Elsõ olvasatban elbukott a biztosítási terv

2007. november 08.

Nem tartotta általános vitára alkalmasnak az egészségbiztosítás átalakítására vonatkozó törvénytervezetet az Országgyûlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága. Tegnap egy szocialista politikus, Lénárt László tartózkodása miatt szavazta le a reformtervet a testület.

Romlott a patikák gazdasági stabilitása

2007. november 07.

Az egészségügyben mûködõ szakmai kamarák kötelezõ tagságának megszüntetése és a gyógyszer-gazdaságossági törvény átrendezte az állam és a gyógyszerész közötti feladat- és felelõsségmegosztást - mondta Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke.

 

Koncentrált támadás volt ez a gyógyszerészek ellen, ám a szakmai érdekvédelmet nem lehetett megtörni, a kamara önkéntes alapon újjászervezõdött.


Minisztériumi vizsgálat patikák ellen

2007. november 07.

Vizsgálatot indít az Egészségügyi Minisztérium, mert a Magyar Gyógyszerészkamara elnöke azt nyilatkozta, hogy egyes patikák vallási meggyõzõdés miatt nem szolgálnak ki fogamzásgátló gyógyszereket - közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...186187188...224