Információk, érdekességek

Kórházfejlesztésre 25 milliárd

2007. november 23.

A többletjárulékból több beteg gyógyítható, hajszárítóra és szúnyoghálóra is juthat

 

Szakítva a "mindenki kapjon egy kicsit" elvével, 25 milliárd forintot kapnak a kórházak a betegellátás minõségi fejlesztésére.


Pénztártörvény: pénteken tárgyalnak a módosítókról

2007. november 23.

A tervek szerint pénteken ülnek össze a koalíciós pártok, hogy egyeztessenek az egészségbiztosítási pénztárhoz benyújtott módosító indítványokról. A szocialisták által beadott technikai javaslatokat természetesen el tudja fogadni az SZDSZ, de a vizitdíj eltörlését, a pénztár-alapítási szabályok, valamint a menedzsmentjogok átírását ellenzik.

Helyüket keresik a háziorvosok a biztosításimodell-váltásban

2007. november 20.

Még nem tudni pontosan, hogyan alakul a háziorvosi praxisok sorsa a több-biztosítós rendszerben; a területet ráadásul ma is súlyos gondok terhelik. A korösszetétel például arra enged következtetni: ha nem történik pozitív változás, a háziorvosi ellátás biztonsága könnyen veszélybe kerülhet.

Egészségügyi vita: merev frontvonalak

2007. november 18.

A Parlamentben tegnap megkezdték az egészségbiztosítási pénztárak alakításáról szóló törvénytervezet általános vitáját, az álláspontok továbbra is igen merevek voltak, az is kérdés, hogy a decemberi végszavazáson meglesz-e a többség. Növeli a gondokat, hogy nehezen árazhatók be az egészségbiztosítási régiók, nem tudni, milyen alapon számolják ki egy-egy megye nyereséges vagy veszteséges voltát.

Kevés pénz, sok gyógyszer

2007. november 16.

Magyarország nem költ különösebben sokat az egészségügyre, ám ezen belül a gyógyszerkiadások a GDP nagyobb részét viszik el, mint bárhol másutt a fejlett világban. Ez derül ki az OECD 30 tagországra kiterjedõ jelentésébõl (amely általában 2005-ös, de néhány állam esetében csak 2004-es adatokra támaszkodik).
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...185186187...224