Információk, érdekességek

Elhízás és dohányzás: idõzített bombák Kínában

2008. október 22.

A túlsúlyosak aránya Kínában - tíz év alatt 40 százalékot növekedve - 2002-ben elérte a 23 százalékot.

 

 

Valóságos idõzített bombaként írja le a kínai egészségügyrõl megjelent friss tanulmány az olyan, többek között az elhízásra és a dohányzásra visszavezethetõ krónikus betegségeket, mint a rák, illetve a légzõszervi és szívbetegségek.


Világjárvány: nem mindegy kinek lesz igaza

2008. október 16.

A vírus azokat sem kíméli majd, akik nem hittek az influenza világjárvány eljövetelében.

 

 

Bár az állam polgárának szíve joga, hogy higgyen vagy ne higgyen egy eseteleges világjárvány bekövetkezésében, egy vállalatvezetõnek, sõt az államokénak már nem, így az egészségügyi világszervezet vezényelte módon minden kormány megteszi azt, amit neki kell megtennie. A tudománytörténet, a szakmai tapasztalat és a témáról gyûjtött és elemzett adatok alapján a hozzáértõk állítják: nem kérdés, lesz-e világjárvány csak azt nem tudni, hogy mikor, s melyik állati influenza vírusból kiindulóan. Azt sem sejteni még, hogy az új vírusfertõzés milyen típusú és erejû tünetekkel és szövõdményekkel járó betegséget okoz, ám mivel egy ilyen járványra nem lehet ad hoc felkészülni, hát a jobb félni, mint megijedni jegyében zajlanak a megelõzési munkálatok.


Lezuhant egy mentõhelikopter - egy halott, három sérült

2008. augusztus 02.

Egy ember meghalt, hárman megsérültek, amikor lezuhant egy mentõhelikopter Kiskunlacháza és Apajpuszta között csütörtökön.

 

 

A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese szerint a helikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült gyerekkel és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtani.


Az okokat keresik: tõkeinjekció a rákkutatásnak

2008. július 14.

A vizsgálat elsõdleges célja a különbözõ ráktípusok genetikai okainak felderítése.

 

Ottawa helyi dimenziókban is jelentõs összeget, 83 millió kanadai dollárt (kb. 12,5 milliárd forintot) fektet egy úttörõ jelentõségû vizsgálatba, amelynek elsõdleges célja a különbözõ ráktípusok genetikai okainak felderítése. A kutatók emellett arról is adatokat szereznének, pontosan miképpen befolyásolja a betegség kialakulását a potenciális páciensek viselkedése és életmódja.


Kegyes halál Olaszországban

2008. július 12.

Engedélyezték Olaszországban egy 16 éve kómában lévõ nõ mesterséges táplálásának megszüntetését.
 
Az olasz igazságszolgáltatás engedélyezte szerdán egy 16 éve kómában lévõ nõ mesterséges táplálásának megszüntetését, apja akaratának megfelelõen.

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...174175176...224