Információk, érdekességek

Sikeres orrvisszavarró-mûtét Ausztriában

2008. november 02.

Orron át lélegezni és szagolni is tud egy osztrák férfi, akinek leszakadt az orra egy balesetben.

 

 

A 81 éves felsõ-ausztriai nyugdíjas gazdálkodó egy traktornak hajtott neki a falujában bõ két hete éjszaka a sûrû sötétben. Az orra tõbõl leszakadt, egy apró bõrdarabon lógott az arcán, amikor kórházba került.


Gyermekmentõ kocsi Miskolcon

2008. november 01.

A kocsi elsõsorban súlyos, életveszélyes állapotú gyermekek mentésében és õrzött szállításában jelent óriási segítséget.

 

 

Miskolc és Borsod megye az elsõdleges területe, de ha szükség van rá, Heves és Nógrád megyében is bevethetõ az a gyermekmentõ kocsi, amelyet pénteken mutattak be Miskolcon.


Komisz alternatíva: fulladás vagy szívhalál?

2008. október 31.

Egy összefoglaló elemzés szerint veszélyesek lehetnek az inhalált anticholinergek.

 

 

A Scrip beszámolója szerint nemrégiben metaanalízis eredményeit közölte a Journal of the American Medical Association: a krónikus obstruktív légúti betegség ellen a leggyakrabban rendelt szerek, a Boehringer Ingelheim/Pfizer Spirivája (tritropium bromide) illetve a Boehringer Ingelheim Atroventje (ipratropium bromide) szignifikáns mértékben fokozni látszanak a szívroham, a stroke, vagy a kardiovaszkuláris halál kockázatát.


"A csontritkulás nem akadályozhat meg az aktív életben!"

2008. október 25.

- vallja a korábbi Bond-lány, Ursula Andress.

 

 

A 'Kortalan nõk' elnevezésû kampány felveszi a harcot a társadalom azon elavult nézetével, miszerint a csontritkulásban szenvedõ nõk esendõek és sebezhetõek. A nõk több, mint 90%-a állítja, a betegség nem fogja megakadályozni õket abban, hogy teljes életet éljenek.


Elhízás és dohányzás: idõzített bombák Kínában

2008. október 22.

A túlsúlyosak aránya Kínában - tíz év alatt 40 százalékot növekedve - 2002-ben elérte a 23 százalékot.

 

 

Valóságos idõzített bombaként írja le a kínai egészségügyrõl megjelent friss tanulmány az olyan, többek között az elhízásra és a dohányzásra visszavezethetõ krónikus betegségeket, mint a rák, illetve a légzõszervi és szívbetegségek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...173174175...224