Információk, érdekességek

Szeged: költöztek az osztályok, kevesebbet megy a beteg

2009. március 21.

Új helyre költöztek a szegedi I. Kórház betegellátó szervezeti egységei.

 

 

A többi közt az idõsebb, az autoimmun, a súlyos, sokszervi érintettséggel járó gyulladásos, és a kopásos eredetû gerinc- és ízületi betegségekben szenvedõ betegek gyógyításának színvonala is korszerûbbé válik. A szegedi egészségügyi integráció kapcsán nemrégiben kiürített I. Kórház betegellátó szervezeti egységei újonnan kialakított helyet kaptak. A Szegedi Tudományegyetem Krónikus Belgyógyászati és Geriátriai Osztálya, valamint Reumatológiai Klinikája költözésének köszönhetõen komplex, többoldalú ellátással várja majd a pácienseket.


Idén drasztikusan nõhet a hamis gyógyszerek aránya

2009. március 20.

A hamisított termékek a törvényesen mûködõ beszerzési láncon keresztül is eljuthatnak a fogyasztókhoz.

 

 

A Global Piracy & Counterfeiting Consultants sajtóközleménye szerint az idei évben drasztikusan nõhet az emberek egészségét súlyosan veszélyeztetõ hamis gyógyszerek és cigaretták aránya világszerte. 2009-ben a hamisított gyógyszerek értéke meghaladhatja a 150 milliárd dollárt - olvasható a PR Web portálon.


Lappangó vírus vagy friss fertõzés?

2009. március 13.

Valószínûleg kergemarhakórral fertõzõdött meg egy hatvanéves asszony Észak-Csehországban.

 

 

Valószínûleg kergemarhakórral fertõzõdött meg egy cseh asszony, az idõs nõt a teplicei kórházban ápolják. Az orvosok még vizsgálják, hogyan kaphatta el a fertõzést. Ha beigazolódik a feltételezés, Csehországban ez lesz az elsõ eset, hogy a kergemarhakórt ember is elkapta.


Új újraélesztési világrekord

2009. március 11.

Vasárnap reggeltõl 2009 perc a felnõtt alapszintû egyszemélyes újraélesztés hivatalos világrekordja.

 

 

Ezt a Debreceni Egyetem Fõiskolai karának hallgatói és tanárai állítottak fel - közölte az MTI-vel Bíró Péter, a kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke vasárnap Nyíregyházán.


Génmanipulált kecskék termelik a trombózis elleni szert

2009. március 09.

Az eljárással más terápiás proteinek is nagy mennyiségben állíthatók elõ.

 

 

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerhatósága engedélyezte az amerikai székhelyû GTC Biopharmeceuticals humán antithrombinját, az ATrynt – öröklött antithrombin-hiányban szenvedõ betegek (szülés vagy operáció kapcsán fenyegetõ vagy fellépõ) vénás trombózisának megelõzésére és kezelésére.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...165166167...223