Információk, érdekességek

Lappangó vírus vagy friss fertõzés?

2009. március 13.

Valószínûleg kergemarhakórral fertõzõdött meg egy hatvanéves asszony Észak-Csehországban.

 

 

Valószínûleg kergemarhakórral fertõzõdött meg egy cseh asszony, az idõs nõt a teplicei kórházban ápolják. Az orvosok még vizsgálják, hogyan kaphatta el a fertõzést. Ha beigazolódik a feltételezés, Csehországban ez lesz az elsõ eset, hogy a kergemarhakórt ember is elkapta.


Új újraélesztési világrekord

2009. március 11.

Vasárnap reggeltõl 2009 perc a felnõtt alapszintû egyszemélyes újraélesztés hivatalos világrekordja.

 

 

Ezt a Debreceni Egyetem Fõiskolai karának hallgatói és tanárai állítottak fel - közölte az MTI-vel Bíró Péter, a kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke vasárnap Nyíregyházán.


Génmanipulált kecskék termelik a trombózis elleni szert

2009. március 09.

Az eljárással más terápiás proteinek is nagy mennyiségben állíthatók elõ.

 

 

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerhatósága engedélyezte az amerikai székhelyû GTC Biopharmeceuticals humán antithrombinját, az ATrynt – öröklött antithrombin-hiányban szenvedõ betegek (szülés vagy operáció kapcsán fenyegetõ vagy fellépõ) vénás trombózisának megelõzésére és kezelésére.


Hogyan költsünk el könnyen, gyorsan néhány száz milliót?

2009. március 02.

Mire a felszámolók a címre értek, a közalkalmazottakon, s a kubatúrán kívül semmit sem találtak a bezárásra ítélt intézetekben.

 

 

Nagyjából így foglalható össze az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), a Svábhegyi Gyermekkórház, valamint az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) felszámolásának tapasztalata. A végelszámolást végzõ Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) a tényleges helyzet ismerete elõtt még jelentõs bevételt remélt az intézményekben lévõ gépek és mûszerek értékesítésébõl, ám munkájuk elõrehaladtával tapasztalni voltak kénytelenek: kopott ágyakon, ótvaros szekrényeken, elhasznált kézi eszközökön, s persze az új munkahelyre vágyó vagy végkielégítésre váró közalkalmazottakon kívül semmi sincs.


Nõtt a patikák tartozása

2009. február 25.

Két év alatt a duplájára emelkedett a nagykereskedõk lejárt gyógyszertári kintlévõségeinek értéke.

 

 

A teljes gyógyszertári kintlévõség a 2006 végi 42,1 milliárd forinttal szemben 2008. december 31-én 50,9 milliárd forintot tett ki, ezen belül a lejárt tartozások értéke 3,2 milliárdról 6,7 milliárd forintra, vagyis a teljes kintlévõség több mint 13 százalékára emelkedett -derül ki a Gyógyszer-nagykereskedõk Szövetségének adataiból.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...166167168...223