Információk, érdekességek

Hetvenmilliárdot spórolnának

2006. június 12.

A hatályos jogszabály szerint június elsején kellett volna kihirdetni az év közepétől hatályos új gyógyszerárakat, de a patikákba még nem érkezett meg a megváltozott tb-lista. Ha a  gyártók a fix összeggel támogatott gyógyszercsoportokban a referenciatermékeknél 20 százalékkal drágább orvosságaik árát nem csökkentik ez alá, termékük július 1-jétől lekerül a tb-listáról. Ez körülbelül kétszáz gyógyszert érint.

Gyógyszerész vádol gyógyszerészt

2006. június 08.

Fegyelmi tárgyalást kezdtek tegnap a szegedi Sas patika ellen. A Magyar Gyógyszerész Kamara etikai és fegyelmi bizottságának Csongrád megyei szervezetéhez az országos etikai bizottság elnöke nyújtott be panaszt.

Vegyél almát automatából!

2006. június 06.

Almaautomatát helyeztek üzembe egy debreceni iskolában. A diákok húsz forintért juthatnak egy darab almához. Már az első napon nagy sikere volt, 80 kiló alma fogyott el.

Még nem döntöttek a vizit- és receptdíjról

2006. június 02.

A vizit- és receptdíjról még nem született döntés, közölte az egészségügyi miniszterjelölt. Molnár Lajos úgy fogalmazott, egy új egészségügyi rendszert kell létrehozni, ennek a rendszernek akár eleme is lehet a vizitdíj, de azt előre kiemelni nem célszerű. Vindish Judit kérdezte Molnár Lajost.

Törölte a minisztérium a kórházi kölcsönt

2006. május 18.

Vissza nem térítendő támogatássá minősítette a szaktárca a nyolcvanmilliós adósságrendezési hitelt.
 
Háromszázötven millió forinttal csökkentette tavaly adósságállományát a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, amely teljesítette az adósságkonszolidációs tervet is, így vissza nem térítendő támogatássá minősítette az egészségügyi minisztérium a két éve az adósságrendezéshez nyújtott 810 millió forintos összeget. (Az utóbbi tényről szóló írásos tájékoztatót éppen tegnap kapta meg az intézmény vezetője). Mindezt a kórház névadója, Szent Pantaleon emlékére rendezett ünnepségen jelentette be a főigazgató, dr. Máté-Kasza László.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...164165166...171