Információk, érdekességek

Közepest kaptunk gyermekbiztonságból

2009. május 10.

Több 1 év fölötti gyermek és ifjú hal meg balesetek következtében, mint együttvéve az összes betegség miatt.

 

Magyarországon – a legtöbb európai országhoz hasonlóan – , egy éves életkor fölött a külsõ halálokok következtében veszik el a legtöbb gyermek- és fiatal élet. Több 1 év fölötti gyermek és ifjú hal meg balesetek következtében, mint együttvéve az összes betegség miatt. Hazánkban évente több mint 300, 0-24 éves kor közötti fiatalt veszítünk el véletlen balesetek következtében, és mintegy 24 ezren kerülnek kórházba. A balesetek gyakran hosszantartó egészségügyi ellátást, rehabilitációt tesznek szükségessé, és maradandó egészségkárosodást, életminõség romlást és munkaképesség csökkenést okoznak.


Új épületet avattak a Heim Pál Gyermekkórházban

2009. május 04.

Az épület 5 szinten biztosítja majd korszerû, európai színvonalon a gyermekek ellátását.

 

 

Demszky Gábor fõpolgármester, Horváth Csaba fõpolgármester-helyettes és Smrcz Ervin a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztési Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át az intézmény vadonatúj „G" épületét. Az egymilliárd forintos beruházással elkészült ötszintes létesítmény a belgyógyászati részlegeknek ad helyet.


Klónozott embriókat hozott létre egy orvos?

2009. április 24.

Zavos állítása szerint három halott ember sejtjeit felhasználva hozta létre az embriókat.

 

 

Állítása szerint 14 klónozott emberi embriót hozott létre és ültetett be négy nõ méhébe közel-keleti titkos laboratóriumában egy ciprusi származású amerikai orvos. Amennyiben igaz a doktor erõsen vitatott állítása, a tudomány egyik legnagyobb határát lépte át - írja a The Daily Telegraph címû brit újság.


Élelmiszer-terrorizmus: növekvõ kockázat

2009. április 11.

Egy ilyen terrorista cselekményt csak úgy lehet elkerülni, ha a különbözõ érintett hatósági szervezetek együttmûködnek.

 

 

Magyarországon még nem fordult elõ bioterrorista cselekmény, ám a különbözõ szakmai szervezeteknek felkészülteknek kell lenniük arra, hogy Magyarország ne is válhasson a bioterrorizmus, és ezen belül is az élelmiszerlánc-terrorizmus célpontjává - mondta el Süth Miklós országos fõállatorvos annak kapcsán, hogy az agrártárcánál szakmai konferenciát tartottak az élelmiszerlánc-terrorizmusról.


Argentínában is terjed a dengue-láz

2009. április 10.

Bolívia, Brazília és Paraguay után már Argentínában is terjed a dengue-láz, csapást mérve az ország idegenforgalmára.

 

 

Jorge Yabkowski, az argentin egészségügyi dolgozókat tömörítõ szakszervezeti szövetség elnöke szerint dengue-járványról lehet beszélni, mivel pénteken már húszezer megbetegedésrõl tudott a szervezet, kedden pedig a betegek száma meghaladta a harmincezret, miközben a kormány csak 7415 esetrõl tud. Yabkowski szerint a kormány manipulálja a számokat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...164165166...223