Információk, érdekességek

Richter Egészségváros: indul az őszi menet

2011. szeptember 06.

Szűrés, tanácsadás, színes családi program: egészség ezreknek, milliók a kórháznak.

A két éve zajló nagysikerű programsorozat folytatásaként a Richter Gedeon Nyrt. ősszel újraindítja jótékonysági akcióval összekötött országos szűrőprogramját, az Egészségvárost. A hazai gyógyszercég egészségnevelő kezdeményezése arra bíztatja az embereket, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében.


HIV-fertőzött injekciós tűkkel felszerelt kerítés

2011. szeptember 01.

Van aki harapós kutyával, riasztóberendezéssel, vagy akár a kerítésbe vezetett árammal próbálja távol tartani a tolvajokat. Egy brazil orvosnő új megoldást talált: HIV-fertőzött injekciós tűket szerelt a kerítésre.


Illegális élelmiszergyártókra csap le Kína

2011. szeptember 01.

kinai-kajaÚjabb rendőrségi akciót hirdetett a napokban a kínai kormány. A fokozott ellenőrzés célja, hogy olyan illegális tevékenységek végzőit találják meg és vonják felelősségre, akik komolyan veszélyeztetik a társadalom biztonságát és az emberek egészségét.

Rendőrségi akciót hirdetett Kína a napokban, amelynek célja, hogy az illegális élelmiszeripari termékek gyártói és terjesztői ellen lépjenek fel.


Új doktornő áll munkába október elejétől Rákóczitelepen

2011. augusztus 03.

Pályázati felhívás jelent meg a 11. számú vegyes háziorvosi körzet betöltésére. A felhívásra ketten jelentkeztek. A képviselő-testület dr. Szemenyei Gabriellát egyhangú döntéssel megválasztotta háziorvosnak. A belgyógyász szakorvos orosházi. Jártasságot szerzett mentőorvosként, belgyógyászati osztályos orvosként, a belgyógyászati ambulancián, a járóbeteg-szakellátásban. A doktornő októbertől veszi majd át a körzetet.


Kihirdették a patikai létszámrendeletet

2011. július 28.

PatikábanA szaktárca rendelettel szabályozza a közforgalmú, fiók- és kézigyógyszertárak, továbbá intézeti gyógyszertárak működési, szolgálati és nyilvántartási rendjét. A korábbi kifogást, miszerint a nyitvatartási idősávok között nincs átmenet, így nem biztosítanak kellő rugalmasságot a rendszerben, úgy tűnik, orvosolták a kihirdetett rendeletben, amelynek teljes szövege a Magyar Közlöny 89. számában a 25 791. oldalon található.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...154155156...223