Információk, érdekességek

Illegális élelmiszergyártókra csap le Kína

2011. szeptember 01.

kinai-kajaÚjabb rendőrségi akciót hirdetett a napokban a kínai kormány. A fokozott ellenőrzés célja, hogy olyan illegális tevékenységek végzőit találják meg és vonják felelősségre, akik komolyan veszélyeztetik a társadalom biztonságát és az emberek egészségét.

Rendőrségi akciót hirdetett Kína a napokban, amelynek célja, hogy az illegális élelmiszeripari termékek gyártói és terjesztői ellen lépjenek fel.


Új doktornő áll munkába október elejétől Rákóczitelepen

2011. augusztus 03.

Pályázati felhívás jelent meg a 11. számú vegyes háziorvosi körzet betöltésére. A felhívásra ketten jelentkeztek. A képviselő-testület dr. Szemenyei Gabriellát egyhangú döntéssel megválasztotta háziorvosnak. A belgyógyász szakorvos orosházi. Jártasságot szerzett mentőorvosként, belgyógyászati osztályos orvosként, a belgyógyászati ambulancián, a járóbeteg-szakellátásban. A doktornő októbertől veszi majd át a körzetet.


Kihirdették a patikai létszámrendeletet

2011. július 28.

PatikábanA szaktárca rendelettel szabályozza a közforgalmú, fiók- és kézigyógyszertárak, továbbá intézeti gyógyszertárak működési, szolgálati és nyilvántartási rendjét. A korábbi kifogást, miszerint a nyitvatartási idősávok között nincs átmenet, így nem biztosítanak kellő rugalmasságot a rendszerben, úgy tűnik, orvosolták a kihirdetett rendeletben, amelynek teljes szövege a Magyar Közlöny 89. számában a 25 791. oldalon található.


Akár vakságot okozhat a hamis kontaktlencse

2011. július 22.

kontaklencseHamisított kontaktlencsék piaci jelenléte miatt adtak ki figyelmeztetést a szingapúri egészségügyi hatóságok. A szakértők szerint a hamisítványok veszélyesek: komoly szemfertőzést okozó baktérium jelenlétét mutatták ki a vizsgálatok.

A szingapúri egészségtudományi hatóság adott ki lakossági figyelmeztetést a napokban, miután több helyi, egyébként legálisan működő optikai üzletben is hamis kontaktlencséket találtak a hatóságok. A Yahoo Singapore beszámolója szerint közel 100 doboz, eredetileg a CIBA Vision által gyártott színezett lencse hamis verzióját foglalták le az ellenőrzések során.


Magyar nőkben ketyeg a szilikon-bomba

2011. július 20.

Mell implantátumEnnyi ugyanis azoknak a száma, akiknél a mellnagyobbító műtétüknél PIP implantátumot ültettek be. Ezt a francia szilikon-implantátumot a kompetens ottani hatóság még 2010 tavaszán betiltotta, mivel kiderült, a PIP-ek sokkal nagyobb arányban szivárognak, illetve szakadnak ki, mint a többi betét, ráadásul a bennük lévő anyag is illegális forrásból származik.

Bár az idén tavasszal lezárult vizsgálatok szerint ez az anyag nem rákkeltő, Molnár Csaba Plasztikai és Égéssebészeti szakfelügyelő főorvos szerint, ez az ismeretlen származású szilikon másképp viselkedik az emberi szervezetben, mint a legális anyagok, kémiai irritációt és ezzel steril gyulladást okoz. Ráadásul, mivel a francia gyártó jogutód nélkül megszűnt, nincs felelőse az ügynek. Nem tehet róla a forgalmazó, sem a plasztikai sebész, így ismét a beteg fizetheti meg, hogy önhibáján kívül bajba került.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...155156157...224