Információk, érdekességek

Robot végzi a szívkatéterezést is

2012. június 02.

A szívbe és a koszorúerekbe fölvezetett katéter alapvetően megváltoztatta a szívgyógyászatot: a diagnosztika és a gyógyítás új lehetőségeket kapott. A további fejlődést a robottechnika nyitotta meg, amely a szakorvost segítve, sőt helyettesítve elvégzi az életmentő beavatkozásokat.

A sebész a szobában, a beteg pedig a műtőben

A Szív-és Érrendszer Diagnosztikai és Kezelési Társaságának Las Vegasban tartott nemzetközi konferenciáján hangzott el a témában Giora Weisz beszámolója a teljes címének betűszavából PRECISE-vizsgálat eredményeiről.


Hamis maláriagyógyszerek - új módszer a szűrésre

2012. május 29.

A harmadik világbéli, különösen az afrikai országokban jelent hatalmas veszélyt a malária elleni gyógyszerek hamisítása. A malária kórokozója, akárcsak a baktériumok, rezisztenssé tud válni a hatóanyagokra, ha azt szakszerűtlenül használják. Ezért is fontos a világon mindenki számára az új, és olcsóbb módszer a hamisítványok kiszűrésére.

Kisköltségű laborellenőrzésű módszer dolgoztak ki francia és elefántcsontparti kutatók a hamisított malária elleni gyógyszerek kiszűrésére. A módszer a gyógyszerek fix hatóanyagarányai alapján különbözteti meg a hamis és eredeti szereket.


Pénzbüntetést kapott a hamis sebészeti hálók terjesztője

2012. május 28.

Összesen 173 ezer dollár összegű pénzbüntetést köteles fizetni az a vállalkozás, amely ellen hamis sebészeti hálók terjesztése okán emeltek vádat a hatóságok. A lefoglalt sebészeti eszközök mikroorganizmusokkal voltak szennyezve.


Öt év alatt 25 milliós lefoglalás

2012. május 17.

Közzétette második gyógyszerhamisítás elleni stratégiáját a brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA). Az első ilyen program keretében öt év alatt mintegy 25 millió font értékű hamis gyógyszert foglaltak le.

A SecuringPharma beszámolója szerint 2012-2015 közötti időszakra vonatkozóan fogalmaz meg programot a brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) második gyógyszerhamisítás elleni stratégiája. A hatóság az első ilyen program lejártát követően összegezte eddigi eredményeit, illetve ismertette a következő három év fő fókuszpontjait.


Ajándékként küldték a hamis gyógyszereket

2012. május 09.

gyógyszerKét izraeli állampolgárt ítéltek el hamis gyógyszerek értékesítése miatt az Egyesült Államokban. Az általuk postázott csomagokon a vizsgálat elkerülése érdekében az ajándék és a nem kereskedelmi termék feliratokat tüntették fel.

Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) honlapján olvasható közlemény szerint az egyik izraeli állampolgárt tíz hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, társa egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott hamis gyógyszerek illegális terjesztése miatt. Mindkét személy több tízezer dollárnyi pénzbüntetést is köteles fizetni.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...144145146...224