Információk, érdekességek

Végzetes lehet a csokoládé

2012. július 11.

Megölhet akár egy falatka csokoládé is egy ötéves brit lánykát rendkívül ritka máj- és vesebetegsége miatt.

A birminghami Lola Raine szervezetében csoki hatására végzetesen megemelkedhet a káliumszint, ezért szigorúan tilos ennie az édességből. Keserű a sora, mivel négy nagyobb testvére van, akiknek nem kell visszafogniuk magukat.


A mellméret hátterében lévő géneket azonosítottak

2012. július 10.

Több mint 16 ezer nő genetikai adatainak elemzésével hét olyan genetikai markert azonosítottak amerikai kutatók, amelyek kapcsolatban állnak a nők mellméretével.

Eddig is ismert volt, hogy a női mell mérete részben örökletes tulajdonság, a mostani tanulmány azonban az első, amelyben konkrét genetikai tényezőket hoztak összefüggésbe a kebelmérettel.


Kirúgták a parti mentőt, mert a szomszédban mentett életet

2012. július 08.

Elbocsátottak az Egyesült Államokban egy parti mentőt, mert nem a szolgálati helyén, hanem a szomszédos partszakaszon nyújtott segítséget.

A 21 éves Tomas Lopez Miamitól északra, a Hallandale nevű partszakaszt felügyelte munkaköri leírásának megfelelően, amikor segítséget kértek tőle egy fuldoklóhoz a közeli, de területén kívül eső partrészen.


Minilaborokkal a hamis gyógyszerek ellen

2012. június 30.

A ghánai hatóságoknak adományozta a Global Pharma Health Fund az 500. minilabort. A labor a hamis gyógyszerek kiszűrésében segít a szakértőknek. A kézitáska méretű eszköz különösen az infrastruktúra nélküli régiókban jelent hasznos támogatást.

A gyenge minőségű és a hamis gyógyszerek kiszűrésére alkalmas az a minilabor készlet, amelyet a Global Pharma Health Fund (GPHF) fejlesztett ki, hogy olcsó és megbízható felszereléssel támogassa a fejlődő országok gyógyszerhamisítás elleni tevékenységét. A kézitáska méretű felszereléssel külső abnormalitások és tartalmi eltérések vizsgálhatók. A Minilab nevű szett 57 alapvetőnek tartott aktív gyógyszerhatóanyagról tartalmaz összehasonlító mintát, amelyek segítségével a sokszor életmentőnek tartott készítmények hamis verziói szűrhetők ki.


Nem alkalmaznak elhízott orvost vagy nővért

2012. június 28.

Egy texasi kórház nem vesz fel túltáplált munkavállalókat egészségügyi személyzetébe, mondván, hogy a kövér doktor vagy ápolónő nem megfelelő példa a beteg számára, akit egészséges táplálkozásra, mozgásra igyekeznek tanítani.

Arthur Kaplan bioetikus internet útján megkérdezte a kórház döntéséről az egészségügyben dolgozókat, és ezzel olyan viharos vitát indított el, amilyenre maga sem számított.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...143144145...224