Információk, érdekességek

Ismét a kínai jeti nyomába erednek

2012. július 15.

jetiAz állítólag a Hupej (Hubei) tartományi sötét erdőkben élő kínai jeti (yeren) keresésére indulnak ismét, hogy végérvényesen a rejtély végére járjanak.

A két méternél magasabb, felegyenesedve járó lény létezésében évszázadok óta hisznek a Sennungcsia (Shennongjia) erdőség környékén élő falusiak. A "vadembert" e magas hegyvidéki területeken - úgy tudni - több száz alkalommal látták: azok szerint, akik találkoztak vele, testét sötétszürke, vöröses szőrzet borítja.

Lábnyomait és elhullajtott hosszú, sűrű szőrzetének darabjait kínai kutatók elemezték, és azt állították, hogy azok egyetlen általuk ismert élőlénytől sem származhatnak. Azonosítására már több expedíciót indítottak, de a hatalmas majomszerű lényként ábrázolt jelenség létezésének tényleges bizonyítékai még nem kerültek elő.


Elfelejtette a drogfuvaros, hogy mi az álcaszállítmánya

2012. július 14.

Elfelejtette egy drogcsempész teherautósofőr, hogy mit szállít hivatalosan, ami nagyban elősegítette lebukását.

A 42 éves férfinak sikerült csaknem egész Európán keresztülteherautóznia 700 millió forint értékű hasist, mígnem a román-bolgár határon megkérdezték tőle, mit visz.


Homárt rendeltek és a tengerbe dobták

2012. július 13.

Homárt rendelt egy szardíniai étteremben egy német házaspár, de ahelyett, hogy megette volna, az élő állatokat szabadon engedte a tengerben.

A Szardínia szigetén precedens nélküli esetről a L’Unione Sarda helyi napilap számolt be.    
A részleteket a Mama Latina nevű étteremben dolgozó pincérek idézték fel az azúrkék vizéről ismert szardíniai Smaragdpart egyik legelegánsabb üdülőhelyén, Cala di Volpe öblében.


Végzetes lehet a csokoládé

2012. július 11.

Megölhet akár egy falatka csokoládé is egy ötéves brit lánykát rendkívül ritka máj- és vesebetegsége miatt.

A birminghami Lola Raine szervezetében csoki hatására végzetesen megemelkedhet a káliumszint, ezért szigorúan tilos ennie az édességből. Keserű a sora, mivel négy nagyobb testvére van, akiknek nem kell visszafogniuk magukat.


A mellméret hátterében lévő géneket azonosítottak

2012. július 10.

Több mint 16 ezer nő genetikai adatainak elemzésével hét olyan genetikai markert azonosítottak amerikai kutatók, amelyek kapcsolatban állnak a nők mellméretével.

Eddig is ismert volt, hogy a női mell mérete részben örökletes tulajdonság, a mostani tanulmány azonban az első, amelyben konkrét genetikai tényezőket hoztak összefüggésbe a kebelmérettel.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...142143144...224