Információk, érdekességek

Védőoltással az elhízás ellen

2012. július 24.

A súlytöbblettel bajlódó emberek a legkülönbözőbb koplalókúrák, diéták és gyógyszerek segítségével igyekeznek megszabadulni a túlsúlytól, de azok hatásossága egyelőre világszerte kevés eredménnyel járt. Most sokan nagy várakozással tekintenek egy tudományos vizsgálat adataira, melyek szerint oltással lehet a túltápláltsággal előidézett kövérséget eredményesen kezelni.


Az első újrahasznosítható gyorskajálda

2012. július 23.

A szendvicsektől az elvihető menükig minden egy biológiailag lebontható és természetes helyiségben készül, helyi termelőktől.

A befejezés fázisában van a lengyelországi Ochabyban épülő Dream Park, az első ökológikus fast-food étterem.

A megbízók kívánsága szerint megalkotott Eat Me étterem az első lesz abban a fast-food étterem láncban, amely takarékossági politikát folytat az építkezés kezdetétől, a termékeknek a csomagolásáig.


Neuropathia Centrum nyílik meg a Dél-Pesti Kórházban

2012. július 18.

Az új rendelőben a cukorbetegség súlyos szövődményét diagnosztizálják és gyógyítják. Évente 4000 lábat amputálnak a cukorbetegség szövődményeként kialakuló neuropathia következtében, pedig az amputációk 85%-a a betegség időben való felismerésével és gyógyításával megelőzhető.

A betegek mostantól újabb helyszínen is segítséget kaphatnak: a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet korszerű diagnosztikai eszközökkel felszerelt  rendelőben várja a neuropathiás pácienseket. Itt nyílik meg ugyanis az ország 10. Neuropathia Centruma.


Ismét a kínai jeti nyomába erednek

2012. július 15.

jetiAz állítólag a Hupej (Hubei) tartományi sötét erdőkben élő kínai jeti (yeren) keresésére indulnak ismét, hogy végérvényesen a rejtély végére járjanak.

A két méternél magasabb, felegyenesedve járó lény létezésében évszázadok óta hisznek a Sennungcsia (Shennongjia) erdőség környékén élő falusiak. A "vadembert" e magas hegyvidéki területeken - úgy tudni - több száz alkalommal látták: azok szerint, akik találkoztak vele, testét sötétszürke, vöröses szőrzet borítja.

Lábnyomait és elhullajtott hosszú, sűrű szőrzetének darabjait kínai kutatók elemezték, és azt állították, hogy azok egyetlen általuk ismert élőlénytől sem származhatnak. Azonosítására már több expedíciót indítottak, de a hatalmas majomszerű lényként ábrázolt jelenség létezésének tényleges bizonyítékai még nem kerültek elő.


Elfelejtette a drogfuvaros, hogy mi az álcaszállítmánya

2012. július 14.

Elfelejtette egy drogcsempész teherautósofőr, hogy mit szállít hivatalosan, ami nagyban elősegítette lebukását.

A 42 éves férfinak sikerült csaknem egész Európán keresztülteherautóznia 700 millió forint értékű hasist, mígnem a román-bolgár határon megkérdezték tőle, mit visz.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...141142143...224