Információk, érdekességek

India elhalasztotta a vonalkódos gyógyszerek bevezetését

2012. augusztus 09.

Jövő évre halasztották annak az indiai gyógyszerhamisítás elleni programnak a végrehajtását, amely az exportra termelt gyógyszerek esetében vonalkódos jelzésrendszer használatára kötelezi a gyártókat.

Az indiai kormány 2011 januárjában jelentette be, hogy az országban termelt gyógyszerek megbízhatósága érdekében eredetiségigazoló technológia használatára kötelezi az exportra termelő gyógyszergyártókat. A program keretében a gyártók a gyógyszerek elsődleges és másodlagos csomagolását is kötelesek vonalkódokkal ellátni, ami követhető teszi a készítmények származását.


Fiatal vállalkozó a gyógyszerhamisítás ellen

2012. július 30.

Az Inc.com üzleti magazin egy gyógyszerhamisítás elleni technológiát fejlesztő fiatal vállalkozót is beválogatott a legígéretesebb 30 év alatti vállalkozókat tartalmazó harmincas listájára.

A világszerte ismert zenei portál, a Spotify és a képmegosztó felületként működő Pinterest alapítói mellett alkalmazásfejlesztők, ruhatervezők, környezet- és fogyasztóbarát megoldások kiötlői kaptak helyet az Inc.com magazin 2012-es, ígéretes harminc év alatti vállalkozókat listázó harmincas listáján. A harminc fiatal között szerepel a 28 éves Nathan Sigworth, aki a PharmaSecure alapítójaként a gyógyszerhamisítás elleni fellépést tűzte cége zászlajára.


A PVC padlóból káros anyagok jutnak a gyermekekbe

2012. július 26.

A svéd Karlstad Egyetemen folytatott vizsgálatok szerint a hazánkban elterjedt PVC padlóburkolatokból ftalátvegyületek kerülnek az emberi szervezetbe. A műanyagok lágyítóanyagaként használt ftalátok a gyermekek más krónikus megbetegedései mellett növelik az allergiás megbetegedések és az asztma kialakulásának esélyét.

A felmérés szerint a gyermekek szervezetébe az ételekkel, a légzéssel és a bőrön keresztül is bekerülhetnek ezek a vegyületek.


Védőoltással az elhízás ellen

2012. július 24.

A súlytöbblettel bajlódó emberek a legkülönbözőbb koplalókúrák, diéták és gyógyszerek segítségével igyekeznek megszabadulni a túlsúlytól, de azok hatásossága egyelőre világszerte kevés eredménnyel járt. Most sokan nagy várakozással tekintenek egy tudományos vizsgálat adataira, melyek szerint oltással lehet a túltápláltsággal előidézett kövérséget eredményesen kezelni.


Az első újrahasznosítható gyorskajálda

2012. július 23.

A szendvicsektől az elvihető menükig minden egy biológiailag lebontható és természetes helyiségben készül, helyi termelőktől.

A befejezés fázisában van a lengyelországi Ochabyban épülő Dream Park, az első ökológikus fast-food étterem.

A megbízók kívánsága szerint megalkotott Eat Me étterem az első lesz abban a fast-food étterem láncban, amely takarékossági politikát folytat az építkezés kezdetétől, a termékeknek a csomagolásáig.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...140141142...223