Információk, érdekességek

A magány komoly egészségügyi problémává vált

2012. szeptember 06.

"Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja" - írta John Donne angol költő a XVII. században a magányosság és vágyódás kifejezéseként. Van, aki egyedüllétre vágyik, de senki se akar magányos lenni, és főleg azért nem, mert az senkinek se jó. A magányosság nemcsak boldogtalanná teszi az embert, hanem kutatások tanúlsága szerint halálozási ok is. A rossz mentális állapottal is összeköthető, ám ami ennél is meglepőbb: olyan bajokkal, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás és a demencia.


Az elnök legyen férfi, a szülésznő pedig nő

2012. augusztus 30.

nőTörténelmi pillanat, hogy az újkori olimpiák történetében az Egyesült Államok több női olimpikont delegált a londoni játékokra, mint férfit. Ezen nők és férfiak sportolói teljesítményét senki nem vitatja, azt viszont igen, hogy a munkaerőpiacon melyik álláshelyen melyik nem állná meg a helyét.


Szakácsból lett hajléktalan főz Milánó utcáin

2012. augusztus 25.

Állását elveszítette, de mesterségéről nem mondott le az a szakácsból lett milánói hajléktalan, aki az utcán főz magának, hajléktalantársainak és a környéken élőknek is.

„Négy évvel ezelőttig egy milánói étteremben dolgoztam. A gazdasági válság miatt kerültem utcára, azóta nem sikerült új munkahelyet találnom” – mesélte el történetét Antonio Menga a Corriere della Sera napilap milánói kiadásának.


Vannak, akik mindig mindenre pontosan emlékeznek

2012. augusztus 22.

A jó memóriával rendelkezőknek másképp jár az agyuk? Meglepő különbségeket tártak fel amerikai kutatók az átlagoshoz képest az emberek egy különleges csoportjának, a kiváló életrajzi memóriával rendelkezőknek az agyában és mentális folyamataiban.

Azokat, akik gond nélkül fel tudják idézni életük minden egyes pillanatát körülbelül 10 éves korukig visszamenően, tudományos berkekben kiváló önéletrajzi memóriával rendelkezőknek nevezik.


Nő az előítéletesség Észak-Írországban

2012. augusztus 18.

Az elmúlt hat évben jelentősen nőtt az előítéletesség Észak-Írországban egy friss kutatás eredményei szerint. A helyiek legfőképpen az ún. vándor, a homoszexuális és a fogyatékos személyekkel szemben előítéletesek.

A kutatást végző Esélyegyenlőségi Bizottság (Equality Commission) szerint az eredmények aggasztó képet festenek az észak-ír emberek pszichéjéről. A szakértők szerint hosszú út vezet az előítéletek mérsékléséig, hiszen az adatok azt mutatják, míg a válaszadók harmada érez hátrányos megkülönböztetést, ugyanennyien úgy vélik, az előítéletesség bizonyos mértékig elfogadható.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...139140141...224