Információk, érdekességek

Megszelídített erõ

2010. április 06.

Az új koleszterincsökkentõ legalább 50 százalékkal képes az emelkedett koleszterinszintet, nyomában a nem kívánt plakkok méretét csökkenteni.

 

 

A patikákban már kiváltható a vényre felírható, napi egyszeri adagolású koleszterincsökkentõ készítmény. A Richter generikus szere erõteljesen csökkenti a kóros LDL-koleszterint, miközben emeli a jótékony HDL-koleszterin szintet – jelentették be egy tájékoztatón.


Megszelídített erõ

2010. április 01.

Az új koleszterincsökkentõ legalább 50 százalékkal képes az emelkedett koleszterinszintet, nyomában a nem kívánt plakkok méretét csökkenteni.

 


A patikákban már kiváltható a vényre felírható, naponta egy szemet szedendõ, az egészségbiztosító által 90, illetve 80 százalékos támogatást élvezõ, új, harmadik generációs nagyhatású koleszterincsökkentõ Richter készítmény. A szer a kóros LDL-koleszterin-szintet javítja, a jótékony HDL-koleszterin-szintet is emeli.


Mi történhet, ha egy gyógyszert a lejárati idõ után veszünk be?

2010. március 20.

Egy beteg arról kérdezte gyógyszerészünket, hogy vajon milyen következményei lehetnek annak, ha egy gyógyszert a lejárati ideje után veszünk be.
 


Kérdés:

Mi történhet abban az esetben, ha egy gyógyszert a lejárati ideje után veszünk be?

(Méreg Norbert)


A nedves helyen tartott vitamin elveszti hatását

2010. március 18.

A lakás nedves levegõjû helyiségeiben tárolt vitaminok és táplálék-kiegészítõk rövid idõ alatt tönkremehetnek

 

 

Akkor pedig hiába szedjük õket: a remélt gyógyhatás nem érvényesül. A figyelmeztetõ tájékoztatást a Journal of Agricultural and Food Chemistry szakfolyóirat legújabb száma közölte.


Elenyészhet az AIDS-vakcina hatása

2010. február 21.

Ez volt az elsõ alkalom, hogy egy oltóanyaggal sikerült csökkenteni a halálos vírusfertõzés kockázatát.

 

 

Egy kísérleti AIDS-vakcina - amely mintegy 16 ezer thai önkéntes körében a fertõzések közel harmadát megelõzte - vélhetõen csak átmenetileg védte a pácienseket, hatása körülbelül egy év alatt elenyészik - közölték csütörtökön amerikai kutatók. Nelson Michael, a tanulmányt támogató amerikai hadsereg Walter Reed kutatóintézetének munkatársa egy San Franciscóban megrendezett, retrovírusokról és fertõzésekrõl szóló konferencián ismertette a fejleményeket.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...545556...78