Információk, érdekességek

Lemaradt a placebó mögött a kísérleti gyógyszer

2010. május 21.

Rosszabb a semminél: a cégnek kifejezetten ártanak a kutatási eredmények.

 

 

A fõképpen új központi idegrendszeri gyógyszereket és fájdalomcsillapítókat kutató-fejlesztõ olasz Newron Pharmaceuticals közzétette SERENA fantázianevû II/b-III. fázisú kutatásának eredményét – írja a PharmaLive.com. A vizsgálatok során a „legalábbis mérsékelt" derékfájás elleni ralfinamide-ot tesztelték.


Tablettákra kerülhet az eredetiségjelzés

2010. május 14.

Néhány hónap múlva forgalomba kerülhet, de mikroszkóp is kell hozzá, s titok, melyik gyár, melyik gyógyszere lesz az elsõ.

 

 

Hónapokon belül kereskedelmi forgalomba kerülhet az elsõ olyan tablettás kiszerelésû gyógyszer, amelynek esetében az eredetiséget igazoló jelzések már az egyes pirulák felületére is rákerülnek. A szabad szemmel csak részben látható azonosítók a kiszerelési információktól kezdve a gyártási helyen és idõponton át a lejárati dátumig különbözõ adatokat közölnek.


Alzheimer-kór elleni vakcinát tesztelnek

2010. április 27.

Kipróbálási szakaszba lép egy Alzheimer-kór elleni kísérleti vakcina, amelyet hat európai országban tesztelnek betegeken.

 

 

Az Affiris osztrák biotechnológiai vállalat közlése szerint mintegy 42, Alzheimer-kórban szenvedõ pácienst toboroznak Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Csehországban, Szlovákiában és Horvátországban az AD02 kódnevû terápiás oltóanyag kipróbálására, az elsõ eredmények már 2012-ben ismertek lesznek – olvasható az Affiris közleményében.


Új ellenszer a hepatitsz C-re?

2010. április 24.

Az eddigi leghatékonyabb vegyületet tesztelik a hepatitisz C ellen.

 

 

A Bristol-Myers Squibb gyógyszervállalat egyik kísérleti vegyülete minden eddiginél hatékonyabbnak bizonyult a hepatitisz C kezelésében - közölték szerdán a cég kutatói.


Eggyel jobb Parkinson-szert fejlesztenek

2010. április 10.

A H. Lundbeck A/S újabb anyaggal bõvítette klinikai kísérleti szakaszban lévõ, a fejlesztés sikere esetén idõvel forgalomba hozandó készítményeinek körét.

 

 

A H. Lundbeck A/S újabb anyaggal bõvítette klinikai kísérleti szakaszban lévõ, a fejlesztés sikere esetén idõvel forgalomba hozandó készítményeinek körét, megkezdte az Lu AE04621-es kódú molekula elsõ klinikai fázisú tesztjeit, melyek során a vegyület hatékonyságát, tolerábilis voltát és humán-farmakokinetikai profilját vizsgálják. A placebóval kontrollált kísérletsorozatba alanyként várhatóan száz egészséges embert vonnak majd be.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...535455...78