Információk, érdekességek

Amit a mellrákról tudni kell

2008. október 07.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja.

 

 

Az emlõrák okait nem ismerjük, mindazonáltal több olyan faktort ismerünk, melyek a nõkben növelik a betegség kialakulásának kockázatát. Az emlõrák rizikófaktorai között szerepel az életkor, a családi anamnézis és számos, a belsõ elválasztású mirigyek funkciójával kapcsolatos faktor is (pl. a korai menstruáció, a késõi menopauza, az idõsebb életkor az elsõ terhesség idején). Bizonyos genetikai tényezõk, az alkoholfogyasztás és egyéb faktorok is befolyásolják a kockázatot.


Újdonság a Levendula Patikában!

2008. augusztus 29.

Megkezdõdött a Medel, Clever Check vérnyomás- és vércukorszintmérõk valamint testhõmérséklet figyelõk forgalmazása

Kedves „Gondoskodó” látogató!

2008. június 20.

Bizonyára meglepõdött, hogy az eddig megszokott oldal helyett egy szerkezetét és tartalmát tekintve megváltozott oldal jelentkezett be a www.gondoskodo.hu beütése után.


Elõször is szeretnék mindenkit megnyugtatni, jó helyen jár. A változtatásra azért volt szükség, mert többet-jobbat-másként szerettünk volna bemutatni és adni Önöknek.


Nyelvet tanulnak az ápolónõk

2008. június 02.

A fejlettebb európai és tengeren túli országokban többszöröse a bér az itteninek.

 

A nagyobb nyelviskolák már hirdetik az ápolónõk számára szervezett nyelvtanfolyamaikat, amelyekhez oktató-asszisztensnek olyan hazatért ápolónõket keresnek, akik hosszabb idõt töltöttek például német, vagy svéd kórházakban, és élõben sajátították el a speciális szókincset. A tanfolyamokat nem ok nélkül indítják, ugyanis mind több ápolónõ kíván külföldön állást vállalni.


Dühöng a járvány

2008. május 10.

Az Egyesült Államok segítséget ajánl Kínának az EV-71 járvány megfékezésére.


Az Amerikai Egyesült Államok segítséget ajánlott Kínának az egyre aggasztóbb mértéket öltõ enterovírus-71 (EV-71) fertõzés megfékezésére, miután már 34 halottja és 25 ezer fertõzöttje van a kelet-kínai Anhuj (Anhui) tartományban kitört járványnak.
 

"A járvány megfékezésével kapcsolatban minden szükséges segítséget meg szeretnénk adni Kínának" - mondta a Kína Hírszolgálatnak William Steiger, az Egyesült Államok egészségügyi és szociális minisztériumához tartozó Globális Egészségügyi Hivatal (OGHA) igazgatója.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...124125126...163