Információk, érdekességek

Hogyan válasszunk vakcinát?

2008. október 21.

Az alapvetõ szempont: mennyit tudunk fizetni a vakcinért és a beadásért együtt?

 

 

Rosszhiszemûség volna feltételezni, hogy pusztán attól, hogy októbertõl a háziorvos nem kérhet többet az oltás beadásáért, mint amennyibe az oltóanyag a betegnek került a patikában – a drágább influenza vakcinákra beszélnék rá a pácienseket. Mindazonáltal semmiféle útmutató vagy jogszabály nem írja elõ, hogy a kaphatók közül egészséges embernek melyiket javasolják a doktorok.


Az epidurális fájdalomcsillapítás

2008. október 18.

Nem célszerû elõre eldönteni, igényel-e szülészeti fájdalomcsillapítást. Ennek a szülõszobán, a szülés közben kell eldõlnie. Úgynevezett "fájdalommentes szülés" nincs. Van számos szülészeti fájdalomcsillapító módszer, ezek közé tartozik az epidurális érzéstelenítés is.

 

Az emberek - mint mindenben - a fájdalom megélésében és elviselésében is különbözõek egymástól. Láttam olyan szülést, ahol az asszony már a jóslófájások alatt is kiabált, szenvedett, egy másik pedig krimit olvasott a szülõszobán egészen a kitolási szakig. A fájások alatt még csak egy grimasz sem látszott az arcán!


Amit a mellrákról tudni kell

2008. október 07.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja.

 

 

Az emlõrák okait nem ismerjük, mindazonáltal több olyan faktort ismerünk, melyek a nõkben növelik a betegség kialakulásának kockázatát. Az emlõrák rizikófaktorai között szerepel az életkor, a családi anamnézis és számos, a belsõ elválasztású mirigyek funkciójával kapcsolatos faktor is (pl. a korai menstruáció, a késõi menopauza, az idõsebb életkor az elsõ terhesség idején). Bizonyos genetikai tényezõk, az alkoholfogyasztás és egyéb faktorok is befolyásolják a kockázatot.


Újdonság a Levendula Patikában!

2008. augusztus 29.

Megkezdõdött a Medel, Clever Check vérnyomás- és vércukorszintmérõk valamint testhõmérséklet figyelõk forgalmazása

Kedves „Gondoskodó” látogató!

2008. június 20.

Bizonyára meglepõdött, hogy az eddig megszokott oldal helyett egy szerkezetét és tartalmát tekintve megváltozott oldal jelentkezett be a www.gondoskodo.hu beütése után.


Elõször is szeretnék mindenkit megnyugtatni, jó helyen jár. A változtatásra azért volt szükség, mert többet-jobbat-másként szerettünk volna bemutatni és adni Önöknek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...123124125...163