Információk, érdekességek

Fagyöngy alatt állt már?

2011. december 26.

fagyöngyA fagyöngy nem egyetlen növényt jelez, hanem egy egész csoportot, melyhez az örökzöld Perennies nemzetség különböző parazita cserjéi tartoznak.

A gyógyszertárak listáján találkoztam a Fagyöngy névvel. Ezt szépnek találom és méltónak arra, hogy patikát nevezzenek el róla. Elsősorban a hangzás miatt, másrészt a növény hatékony tartalomanyagai okán. Mert leveles-bogyós külleme megkapó, formája illik a karácsonyi ajándékok közé. Szóval, hangulata van és kedves ünnepi szokás fűződik hozzá. Emellett terápiásan is alkalmazzák.


Karácsony, Szilveszter - amikor összejön a család

2011. december 25.

családKellemes időtöltés vagy kínos órák elszenvedése

Az év végi nagy ünnepek - főként a karácsony, de olykor a szilveszter is - alkalmat nyújtanak arra, hogy a szépen megterített asztal mellett összegyűljön a család. Ilyenkor, legalább egyszer egy évben előfordulhat, hogy három-négy generáció is találkozik egymással. Sokak számára ez az ünnep lényege, másokat viszont "kiver a hideg" az ilyen jellegű családi rendezvényektől.


10 tipp a stresszmentes ünnepekhez

2011. december 25.

Itt a karácsony, és úgy tűnik, az "egyre rohanóbb világ" kifejezés már valóban több, mint közhelyes sóhaj. Ilyentájt előjön a vásárlási stressz, a családi konfliktusok, és egyre bűntudatosabban fogyasztjuk a karácsonyi nyalánkságokat is. Nincs más hátra, fel kell venni a kesztyűt, és olyan trükköket alkalmazni, amivel ez a világ nem sodor el minket.


Karácsonyi kalóriastop!

2011. december 24.

mézeskalács figurákA Karácsony a szeretet és az ajándékozás mellett a plusz kilókról is szól, ezeket legyintve az ünnep számlájára írjuk, és már fogalmazzuk is az új évi fogadalmakat - mit és hogyan eszünk majd az újévben. Eljött az idő, hogy úgy tekintsünk a karácsonyi ünnepekre, mint a kalóriastop első napjaira!


Karácsonyi veszélyek otthon és az utakon

2011. december 24.

Karácsony közeledtével ne csak az ünnepi menüre és szeretteink ajándékaira, de családunk biztonságára is gondoljunk. A Generali adatai szerint tavaly december 23. és 31. között 1329 biztosított autót ért kár, ez a korábbi évhez képest 25 százalékos növekedést jelent. Továbbá több mint 200 esetben jelentettek be csonttörést és közel ötven alkalommal tűzesetet a biztosítóhoz. A betörések száma is megugrik az ünnepekkor: tavaly csaknem száz ilyen eset történt. Ahhoz, hogy a pihenés és az öröm zavartalan legyen, érdemes néhány tanácsot megszívlelnünk. A Generali és az ORFK munkatársai összeállították, mire érdemes figyelni és mit tehetünk, hogy az év utolsó napjai is nyugodtan teljenek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...474849...59