Információk, érdekességek

Újévkor tegyél zöld fogadalmat!

2012. január 01.

2011-nek vége. Fel sem fogjuk, és máris kezdődik az új esztendő.. A hónap végén jó lenne egy kicsi számvetésre időt szakítani, köszönetet mondani mindenért, ami jó volt, levonni a tanulságot a hibákból, és elgondolkodni a jövőn, sok más mellett a zöld feladatokon is! A fenntartható jövő érdekében az emberiségnek komoly lépéseket kell tennie és ehhez az egyén szintjén is mindannyiunknak változni kell. Ezirányú elszántságunkat fokozandó az idén próbálkozzunk zöld újévi fogadalmakkal! Az alábbiakban igyekeztünk "komoly" eredményt hozó tippeket adni.


Mit vegyek fel? Szettek, ötletek Szilveszterre

2011. december 31.

Hamarosan itt a Szilveszter és vele együtt az új év. Szűk baráti társaságban ünnepled az év utolsó napját, esetleg otthon, a szeretteiddel? Vagy beleveted magad a sűrűjébe és egy szórakozóhelyen búcsúztatod az óévet? Akárhogy is alakul a Szilveszter estéd, ideje elgondolkodni azon, vajon mit is vegyél fel erre az alkalomra, amiben jól is érzed magad és az alkatodhoz is ideális.


Ha nem akar zajos szilvesztert – Újévi tippek akár gyerekekkel is

2011. december 31.

Pezsgős parti, vagy kocsonyás otthoni punnyadás. Eléggé fárasztóvá válhat az ünneplés, ha minden évben ugyanaz a rituálé. Néhány tipp, hogy újra ünnep legyen!

Sokan töltik otthon az év utolsó napját, és legalább ennyien tervezik, hogy valami jó kis túlárazott partiban mulatják át magukat a következő évbe. Egy kis pezsgő, a szokásos szilveszteri kabaré-matiné, lencsefőzelék és kocsonya az otthoni szilveszter kellékei. Tömeg, részegség, kényelmetlen körömcipő és hangos zene várja a bulizókat.


Narancsos csokoládétorta - ünnepi desszert

2011. december 28.

Könnyen, gyorsan, fennségeset! Még nem késő nekiállni, a munka vele még egy óra sincs és az eredmény kárpótol mindenért!


A karácsonyi szindróma

2011. december 26.

Gyomorfájás, nyakmerevedés, idegzsába, hólyaghurut...- előzze meg!

Az év végi ünnepek közeledtével ezek a tipikus tünetcsoportok ("karácsonyi szindrómák") könnyen előjöhetnek, melyek révén testünk figyelmeztető jelzéseket ad le, felfedve feszültségeinket. Lelki eredetű fizikai tünetek jelennek meg tehát, de meg lehet előzni őket. Íme néhány jó tanács hozzá...


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...464748...59