Információk, érdekességek

Mit hallasz: száncsengő vagy vészcsengő szól?

2011. december 22.

A Karácsony előtti időszaknak az év legharmonikusabb, legszebb részének kéne lennie, készülődéssel, áhítattal, közös sütés-főzéssel, fahéjillattal. Ehelyett az év legneurotikusabb, legstresszesebb részévé vált, elég kimenni az utcára: szürke arcú, türelmetlen, nyúzott emberek tolonganak, akik persze pontosan tudják, hogy nem kéne ennek így lennie, de nem tudnak változtatni: lótnak-futnak, vásárolnak, tülekednek, kimerülnek. Vajon tényleg nem lehet másképp?


Mini karácsonyfa - saját kezűleg

2011. december 22.

mini fenyőEgy természetes és egyszerű karácsonyi lakásdíszt mutatok, amely az ünnepi terülj-terülj asztalkán is jól mutat, de bárhol máshol elhelyezhető a lakásban, hiszen kicsi - alig 30 centis.

 

Akár a "normál" karácsonyfát is kiválthatják vele azok, akik a minimalizmus jegyében készülnek az Ünnepre.


Tisztulás térrendezéssel Karácsony előtt

2011. december 21.

Csend-zaj, nyugalom-feszültség, béke-diszharmónia, átláthatóság-zsúfoltság, egyszerűség-túldíszítettség ellentétpárokkal lehetne jellemezni a karácsony előtti időszakot. Az évnek ebben az időszakában az emberek nagy része a békére és a nyugalomra vágyik, mégsem koncentrál erre. Hagyja magát sodorni az árral, miszerint a karácsony egy "rohanó őrület", amiben a lényeg az ajándékvásárlás. Pedig a lecsendesedés lenne a fontos, még ha ez nem is annyira divatos manapság, mert a léleknek erre van szüksége.


Karácsonyi patikustippek - likőrök házilag

2011. december 21.

Néhány olcsóbb, egyszerűbb hozzávalóval nagyszerű likőröket lehet a konyhában kikeverni. Nemcsak az ünnepi vacsorára lehet felkínálni, hanem kitűnő ajándék is lehet felnőtteknek.


Ajándék a konyhából - Rumos-mazsolás gesztenyelekvár

2011. december 17.

Kicsit időigényes de annál finomabb csemege! Akár ajándékba, akár az ünnepi menühöz a családnak, mindenképp csak a ajánlani tudom!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...484950...59