Információk, érdekességek

Szaunával a vírusok ellen

2014. november 12.

A szaunázás nem csak a hideg, téli hónapokban jelent élményt és felfrissülést, a thermohatás ősszel is kényezteti a bőrt, javítja a közérzetet, edzi az ereket és még a vírusokat is elűzi.

A kellemes és hasznos kikapcsolódási formáról dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical belgyógyász, angiológusa beszélt. 

Jótékony hatás egészségre, szépségre


A szaunában uralkodó melegre és páratartalomra élénken reagál az egész szervezetünk: a bőrünktől a külső- és belső elválasztású mirigyekig. Ráadásul a forróságban elpusztulnak a kórokozók, így kifejezetten ajánlott például egy kis „gőzölés” a felső légúti, hurutos betegségek esetén vagy éppen influenzajárvány idején – megelőzésképp. A szauna valóságos csodát tesz a bőrrel is. A forróság hatására legnagyobb szervünk, a bőr anyagcseréje két-háromszorosára fokozódik. A felső hámréteg megduzzad, az elszarusodott bőrsejtek fellazulnak és a zuhany alatt könnyen lemoshatók. Az elhalt szarurétegek eltávolítását megkönnyítheti a dörzs- és masszázsszivacsok használata is. Száraz, hámló bőrrel is érdemes szaunázni, hiszen a hőhatás erősíti a verejtékmirigyeket, ezen keresztül pedig a bőr feszesebb, lágyabb lesz. Pattanások ellen is bevethető ez a módszer, hiszen a melegben megfolyósodik a bőrsejtekben raktározott faggyú, és a felszínre jutva, az izzadtsággal együtt távozik. 


5+1 tipp a szaunaélmény fokozásához

2014. november 12.

szaunaélmény Az egyik legjobb dolog, amit az egészségünkkel és a szépségünkkel tehetünk a borongós őszi hűvösben, az a szauna! Immunerősítő, méregtelenítő, bőrszépítő hatását ráadásul néhány kevésbé ismert trükkel még tovább fokozhatjuk. Íme 5+1 egyszerű, ám annál hatékonyabb tipp Kondora Istvántól, hazánk egyik legnagyobb wellness hotelének szaunamesterétől, hogy a szaunázás nemcsak hatékonyabb, hanem még élvezetesebb is legyen. 

1) Fokozzuk a méregtelenítést teákkal!

A szauna egyik legjótékonyabb hatása a méregtelenítés, hiszen a melegben kitágult pórusokon keresztül könnyen és gyorsan távoznak a káros anyagok a szervezetünkből. A szervezet belső méregtelenítését fokozhatjuk szaunázást követően méregtelenítő hatású teák fogyasztásával. E célra a legnépszerűbb ízek közé tartozik például a menta- és a gyömbértea, de számos más íz közül is válogathatunk. Hasonló hatású például a kamilla, a narancshéj, a csipkebogyó, a petrezselyem, a citromfű, valamit a zöld és a fehér tea is.


A szép körmökért

2014. október 21.

szép körmökAkár erős, és mégis sérülékeny, akár töredezésre, elvékonyodásra hajlamos, vagy más hibája van, körmünk állapotán gondos ápolással könnyen segíthetünk. 

Használjunk gumikesztyűt!

Sokan nem tartják be, de egyik fontos szabály: mindig viseljünk gumikesztyűt a házimunkához. Hiszen a tisztítószerek, oldószerek és egyéb, otthon használatos vegyszerek nagymértékben gyengítik a körmöt. Emellett kertészkedéskor se feledkezzünk meg a védőkesztyűről, mert ültetéskor, gyomláláskor is rontunk körmünk állapotán. Fokozottan ügyeljünk a körmünkre barkácsolás közben is, mert az ilyenkor gyakran előforduló nyomó hatás, szorítás, ütés könnyen körömsérülést okozhat.

Krémezzük rendszeresen!

Ha körmeink a napnak fokozottan kitettek, vagy a szárító hatású klimatikus viszonyoknak, töredezetté, sérülékennyé válnak. Ugyanakkor a hideg évszak beköszöntével is óvni kell a körmöt: soha ne lépjünk ki a fűtött helyiségből vastag kötött, vagy bőrkesztyű viselése nélkül, mert az alacsony, és főleg a fagyos hőmérséklet ugyanolyan szárító hatással van a körmünkre, mint a kézfejünk bőrére. Fontos tehát minden évszakban megfelelő zsírtartalmú krémmel védeni bőrünket, körmünket egyaránt.


Egyre több az üres arcú fiatal

2014. október 20.

botoxkezelés

A fiatal korban adott ránctalanító botoxkezelés korlátozhatja az érzelmi fejlődést - derült ki egy friss brit tanulmányból. 

Növekszik a botoxos ránctalanítást kérő, 25 év alatti fiatalok száma - tudósított a BBC hírportálja a Journal of Aesthetic Nursig című szaklapban megjelent tanulmányról.

Erkölcsileg helytelen

A "megfagyott vonások" megakadályozhatják, hogy a tizenévesek megtanulják az érzelmek tökéletes kifejezését - írták a kutatók. A brit plasztikai sebészek vezető testülete szerint "erkölcsileg helytelen" kozmetikai okokból tizenéveseknek botoxkezelést nyújtani.

A botox úgy működik, hogy az injekcióban lévő botulinum toxin nevű méreganyag időlegesen blokkolja az arc felső részén lévő ráncok képződéséért felelős izmokat.


Így ápoljuk a hajunk hullámait

2014. szeptember 28.

hajSokunk álmát jelentik a szép, bodorított hajfürtök, melyek nem csak addig tartanak, amíg a fodrásztól kijövünk... A hullámos, vagy göndör haj egyenletes gondozást, sok figyelmet igényel. Hiszen azok, akik hosszú távon szeretnének hullámos hajzuhatagot, de nem tesznek semmit a speciális hajápolás érdekében, hiába vágyakoznak rá. Mások göndör hajfürtjeiket akarják tartósan „megszelídíteni”, és abból divatos hullámokat varázsolni, de nem tudják, mit tegyenek ennek érdekében. Ezért minden esetben szükség van a szakember tanácsaira, és az annak megfelelő, rendszeres - naponta történő - hajápolásra. 

Miért kell különös gonddal ápolni a hullámos/göndör hajat?

A hullámos/göndör haj nehezebben kezelhető, mint a sima, és könnyebben is törik. Mégis, rendszeres ápolással selymesen hulló tincseink lehetnek, vagy megszabadulhatunk a göndör haj „szénaboglya” jellegétől is. Mindenekelőtt azt a tényt kell figyelembe vennünk, hogy a hullámos haj általában nagyon száraz, mert a fejbőrön található faggyúmirigyek által termelt anyag – a haj természetes hidratálója -, a faggyú a könnyen göndörödő fürtök miatt nem jut el a hajvégekig. A hajszálak védőrétege ily módon nem egyenletes, ezért válik szárazzá, törékennyé, valamint érzékenyebbé az agresszív külső hatások (napsütés, meleg hőmérséklet, sós- vagy klóros víz, hideg, szeles idő...) okozta sérülésekre. A hajat tápláló krémek, zselék, habok napi használata ezért, és a hullámforma megőrzése szempontjából is rendkívül fontos. Emellett nem árt tudnunk azt is, hogy a hullámos/göndör haj könnyebben elveszíti fényét, ragyogását, mert a hajszálak felületi pikkelyei gyorsabban nyílnak szét, kevesebb fényt vernek vissza.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...798081...110