Információk, érdekességek

Egyre több az üres arcú fiatal

2014. október 20.

botoxkezelés

A fiatal korban adott ránctalanító botoxkezelés korlátozhatja az érzelmi fejlődést - derült ki egy friss brit tanulmányból. 

Növekszik a botoxos ránctalanítást kérő, 25 év alatti fiatalok száma - tudósított a BBC hírportálja a Journal of Aesthetic Nursig című szaklapban megjelent tanulmányról.

Erkölcsileg helytelen

A "megfagyott vonások" megakadályozhatják, hogy a tizenévesek megtanulják az érzelmek tökéletes kifejezését - írták a kutatók. A brit plasztikai sebészek vezető testülete szerint "erkölcsileg helytelen" kozmetikai okokból tizenéveseknek botoxkezelést nyújtani.

A botox úgy működik, hogy az injekcióban lévő botulinum toxin nevű méreganyag időlegesen blokkolja az arc felső részén lévő ráncok képződéséért felelős izmokat.


Így ápoljuk a hajunk hullámait

2014. szeptember 28.

hajSokunk álmát jelentik a szép, bodorított hajfürtök, melyek nem csak addig tartanak, amíg a fodrásztól kijövünk... A hullámos, vagy göndör haj egyenletes gondozást, sok figyelmet igényel. Hiszen azok, akik hosszú távon szeretnének hullámos hajzuhatagot, de nem tesznek semmit a speciális hajápolás érdekében, hiába vágyakoznak rá. Mások göndör hajfürtjeiket akarják tartósan „megszelídíteni”, és abból divatos hullámokat varázsolni, de nem tudják, mit tegyenek ennek érdekében. Ezért minden esetben szükség van a szakember tanácsaira, és az annak megfelelő, rendszeres - naponta történő - hajápolásra. 

Miért kell különös gonddal ápolni a hullámos/göndör hajat?

A hullámos/göndör haj nehezebben kezelhető, mint a sima, és könnyebben is törik. Mégis, rendszeres ápolással selymesen hulló tincseink lehetnek, vagy megszabadulhatunk a göndör haj „szénaboglya” jellegétől is. Mindenekelőtt azt a tényt kell figyelembe vennünk, hogy a hullámos haj általában nagyon száraz, mert a fejbőrön található faggyúmirigyek által termelt anyag – a haj természetes hidratálója -, a faggyú a könnyen göndörödő fürtök miatt nem jut el a hajvégekig. A hajszálak védőrétege ily módon nem egyenletes, ezért válik szárazzá, törékennyé, valamint érzékenyebbé az agresszív külső hatások (napsütés, meleg hőmérséklet, sós- vagy klóros víz, hideg, szeles idő...) okozta sérülésekre. A hajat tápláló krémek, zselék, habok napi használata ezért, és a hullámforma megőrzése szempontjából is rendkívül fontos. Emellett nem árt tudnunk azt is, hogy a hullámos/göndör haj könnyebben elveszíti fényét, ragyogását, mert a hajszálak felületi pikkelyei gyorsabban nyílnak szét, kevesebb fényt vernek vissza.


Az önbizalom és az öltözködés

2014. szeptember 23.

Külső megjelenésünk nagy hatással bír lelki állapotunkra és ez fordítva is igaz. Sokszor érezzük úgy, hogy egyes ruhák “elveszik" önbizalmunkat, míg mások erővel töltenek fel. Habár sokan vitatják, hogy az öltözetünk bármilyen belső vagy külső változást hozhat személyiségünk, önbizalmunk terén. A szkeptikusok előszeretettel hangoztatják, hogy "nem a ruha teszi az embert". Ugyanakkor vitathatatlan, hogy ruháink árulkodnak személyiségünkről, saját magunkról alkotott véleményünkről. De hogy mely ruhadarabokkal erősíthetjük önbizalmunkat? Amennyiben… - elemünkben érezzük magunkat, amikor rajtunk van, - legszívesebben mindennap felvennénk, - ha belenézünk a tükörbe, elismerően mosolygunk, - azt érezzük: “igen, ez én vagyok",

...akkor megtaláltuk a számunkra leginkább előnyös outfitet.
A ruházat nagyon fontos, hiszen elsőre ez a külső kép beszél rólunk, mielőtt mi megszólalnánk. Figyeljünk tehát arra, hogy azt mondja el rólunk, amit kommunikálni szeretnénk. 


6+1 tipp ránctalanító krém vásárlásához

2014. szeptember 22.

ránctalanító krém Amikor először szembesülünk az első ráncainkkal, akkor máris rohanunk a drogériába ránctalanító krémért. Jó-jó, de ne siessük el a döntést! Most összegyűjtöttünk néhány vásárlási tippet, melyeket érdemes szem előtt tartani, mielőtt a kasszához sietnénk a kiválasztott ránctalanító krémmel. 

Ezt érdemes tudnunk vásárlás előtt

Először is jó, ha tudjuk, hogy a ránctalanító krémek a bőr mélyebb rétegeibe nem tudnak lejutni, így csupán kb. 2-5%-ot képesek módosítani a ráncok állapotán. Tehát csodát egyáltalán ne várjunk a ránctalanító krémektől! Persze arra jók a ránctalanító krémek is, hogy megfelelő hidratáltságot adjanak az arcbőrünknek, s valamelyest már ez is kordában tartja a ráncosodás mértékét. Ezen kívül a legtöbb ránctalanító krémben van napfényvédő is, ami azért praktikus, mert némiképp távol tartja a ráncok egyik fő ellenségét, a napsugárzást.


Gyorsabban, mint a krém - eljárás neve őszintén!

2014. szeptember 11.

Az életkor előrehaladtával arcbőrünk veszít feszességéből, megjelennek az első ráncok, melyek kezdetben még csak felszínes "szarkalábak", később mélyebbé válnak. A fiatalos külső megőrzésének számos módja létezik, hidratáló, ránctalanító krémek sokasága csalogatja a vevőket a drogériákban. Kevesen tudják, hogy ezek a termékek csak akkor fejtik ki legoptimálisabb hatásukat, ha a bennük levő hatóanyag a bőr mélyébe jut. Ehhez azonban át kellene hatolniuk az elhalt hámsejteken is, mely műveletet különböző bőrradírok segítik. Tökéletes megoldást azonban így sem várhatunk tőlük. Felmerül a kérdés, csak az arcplasztika a megoldás? A sebészeti beavatkozásoktól sokan ódzkodunk, létezik azonban egy vágás nélküli eljárás, az un 3D Hyaluron arcplasztika, mint műtétmentes arcfiatalítás.

Kevesen tudják, hogy ezek a termékek csak akkor fejtik ki legoptimálisabb hatásukat, ha a bennük levő hatóanyag a bőr mélyébe jut. Ehhez azonban át kellene hatolniuk az elhalt hámsejteken is, mely műveletet különböző bőrradírok segítik. Tökéletes megoldást azonban így sem várhatunk tőlük. Felmerül a kérdés, csak az arcplasztika a megoldás? A sebészeti beavatkozásoktól sokan ódzkodunk, létezik azonban egy vágás nélküli eljárás, az un 3D Hyaluron arcplasztika, mint műtétmentes arcfiatalítás. Ez egy három lépcsőfokból álló kezelést takar, mely a bioszálas kontúrozást ötvözi a Hyamatrix kozmetikai programmal. Forradalmian új, vágás nélküli eljárás a megereszkedett, meglazult arcbőr feszesítésére!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...808182...111