Információk, érdekességek

Bőrvédelem strandolás után

2015. augusztus 23.

Bőrvédelem

Nyaralás idején, amikor strandon töltjük szinte az egész napunkat, a (tengeri) fürdőzés, az UVB-UVA sugárzás, a szél megváltoztatja bőrünk ún. barrier rétegét, mely véd a külső káros hatások, a bőr nedvességtartalmának radikális csökkenése ellen. Így a védekező képesség elvesztésének leggyakoribb következménye, hogy a bőr kiszárad és könnyen, kipirosodik, leég, különböző bőrbántalmak jelennek meg rajta. Emiatt elsődleges fontosságú nemcsak a napvédő krémek, hanem a napozás utáni szerek használata is. Ezek rehidratálják és nyugtatják a bőrt, enyhítik az esetleges égő érzést, és javítják a lesült bőr minőségét, helyreállító hatásúak. 

A bőr felhám rétegének hidratálása elengedhetetlen a napnak kitettség után

Igaz és hamis állítások a napozás utáni szerek használatáról:

  • IGAZ

Napozáskor a meleg hatására a bőr víztartalma párolog, kiszáradása számos bőrprobléma forrása lehet. Ezért helyre kell állítani a sérült (védő) barrier réteget, és hidratálni a bőrt víz és bőrtápláló anyagok bejuttatása révén. Az UV sugaraknak kitettség továbbá kiváltja a szabadgyökök felszabadulását az irharétegben (dermában) -- ami rongálja a bőrsejteket. Strandoláskor használjunk mindennapos rendszerességgel napozás utáni készítményt a kellemetlen tünetek megelőzésére és enyhítésére.


A sikeres nyaralás titka

2015. augusztus 18.

A sikeres nyaralás titka

Hogyan lehet sikeres a nyári szabadság? Kell-e a nyári, nagy családi közös nyaralás vagy sem? Ha vannak kétségei a fenti kérdésekkel kapcsolatban, mindenképpen olvassa el a pszichológus szakember, Makai Gábor írását! 

Mindenki számára, legyen az felnőtt vagy gyerek, ismerős az az érzés, amikor a nyári nagy szabadságolás előtt számoljuk vissza a napokat. Fél lábbal, már a Balaton partján vagy külföldön  a tengerparton ülünk. Bizonyított tény, hogy az utolsó hetekben a munkában a motiváció csökken és ezzel együtt a teljesítményünk is. Ez így van jól. A felnőtt és a gyermek nem tudatosan hangolja át magát arra az időszakra, amelynek elsődleges feladata a pihenés és a feltöltődés.

Érdemes kiemelnem, hogy önmagában az, hogy szabadságra megyünk, az nem pihentető és nem vonja magával a boldogságot.Tudatos tervezés nélkül kisebb az esély a feltöltődésre.

Noha valóban az is tud pihentető lenni, ha délután alszom egy órát vagy kiszakadok nyáron a munkahelyről egy hétre, de minőségi különbség tud lenni nyaralás és nyaralás között. Pszichológiai értelemben a pihenés, szabadságolás csökkenti a szervezet stressz-szintjét és növeli az elégedettség érzését, de magát az esetleges kedélybetegségből fakadó negatív érzéseket nem tudja eltüntetni, maximum enyhíteni, de azok újra felerősödnek, ha az ember visszatér a hétköznapi megszokott életbe.


Ő miért tud lefogyni? Avagy az egyiknek sikerül, a másiknak nem

2015. augusztus 02.

"..a sors sokszor nem tudja, mit akar"-szól az ismert sláger. DE nem így kellene folytatódnia, hanem úgy, hogy az életmódváltó nem tudja mit akar. Miért van, hogy egyeseknek pikk-pakk megy a fogyás, mozgás, másoknak soha nem sikerül? A diéták állandó körforgásában élik mindennapjait, egyre csalódottabban, frusztráltabban, kilátástalanabbul. Te is közéjük tartozol? Ennek nem kell így lennie.

Egyik online távedzettem anyukája, Ildikó írta nekem, hogy ” Nem kellett más csak kitartás és a tanácsaid. Köszönjük Csábi Bettina a lehetőséget, egy igazi angyal vagy. Tanácsom, hogy tartsátok be a tanácsait és az eredmény meg lesz!”


Narancsbőr elleni diéta mintaétrend 7 napra

2015. július 27.

Mivel a cellulit kialakulásának elsődleges oka a nem megfelelő táplálkozás, ezért egyértelmű, hogy a kezelések típusaiból a narancsbőr elleni diéta az egyik legfontosabb momentum. Fel kell azonban hívni a figyelmet arra, hogy önmagában nem elegendő a cellulit teljes eltüntetéséhez, de nagymértékben hozzájárul a sikerhez.

Segítségként, íme egy 6 + 1 napos mintaétrendet, valamint lentebb néhány figyelmeztetés is található. Ezek alapján a narancsbőr elleni diéta étrendje, természetesen egyénileg módosítható.

 
1. nap

Reggeli: 1 grapefruit kifacsart leve cukrozatlan müzlivel. Javasoljuk, hogy a grapefruit levét ne készen vegyük, hanem mi magunk facsarjuk ki a gyümölcsből.
Tízórai: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, ízesítés nélküli, túróval megkenve. 
Ebéd: Vékony szelet csirkemell grillezve uborkasalátával.
Uzsonna: 30 dkg nyers zöldség. Bármilyen zöldségekből lehet, amelyeknek az ízét leginkább kedveljük.
Vacsora: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 5 dkg sajttal és nyers zöldséggel.


Úgy indulnék futóversenyen! Hogy kezdjek hozzá?

2015. július 26.

BAJNOKOK EDZÉSeAmíg nem jutsz el egy bizonyos szintre a futásban, addig szenvedsz, és gyűlölsz minden percet, amit ezzel töltesz. Aztán közömbössé válik, nem halsz bele már a megtett km - ekbe, de még érzel semmit, teljesen semleges, mint egy idegen az utcán. Aztán történik valami, ha jól csinálod, és minden edzéseden kitűzöl magad elé valami új célt. Miért érdemes futóversenyen indulni azon kívül, hogy most annyira trendi, és a szomszéd is ezt teszi?

És amikor először belehalsz majdnem szó szerint a futóedzésbe, akkor megtörténik a csoda. A Flow-állapot. Onnantól nincs megállás, megszállott lettél. Elmesélhetném a saját példámat? Tavaly ősszel sokat vívódtam a versenyzésen, hogy legyen még több motivációm edzeni. Végre szeptember elején leszakvizsgáztam, lekerült ez a teher rólam, a kisbabám 1 éves lett, így el tudtam végre menni futni. A húgom (akivel egyébként anno döntőztem EB-n) egymás után szerzi az újabb érmeket és kupákat karatéban Eb-ken, ilyen-olyan bajnokságokon. Elmorfondíroztam rajta, hogy volna-e kedvem újra versenyezni. Hajszolod a legyőzhetetlenséget, az erőt, a gyorsaságot, izomtömeget, … Azért edzel, mert muszáj…csak nyomod, mint a gép…és ezért félreállítani mindent. A család második a sorban, félredobni élményeket, mert olyan fáradt vagy mindig, hogy estére szinte hányingered van. A testvérem ilyen sikereket ér el, én 2 hónapos felkészülés után, 3 hónapos terhesen 6 óra alatt 64 km-t futottam, 4 hónaposan pedig félmaratont 1:36-os idővel. Tavaly a bajai 6 óráson minden felkészülés nélkül futottam 59 kmt, csak a BAJNOKOK EDZÉSe volt a rendes edzésem, ami küzdősport erőnléti edzés. Most megtört a jég. Valahogy hiányérzetem volt, kerestem a célokat, a motivációt, ami kihajt az idén is nap, mint nap 
futni, nemcsak azért, hogy megfuttassam a kutyámat, ha esik, ha fúj.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...717273...111