Információk, érdekességek

Nem vagy elég nőies? Itt a megoldás: táncolj Bollywood stílusban!

2017. március 15.

Mindened a farmer, a póló, meg a tornacsuka? Esetleg imádsz felnőttként is egy hindu hercegnő eleganciájába bújni? Sosem sminkelsz? Vagy éppen mindened a mázsás smink? Csak semmi smukk? Vagy fiókszámra vannak ékszereid? Ha nőiesednél, vagy ha kiteljesednél, akkor ez a tánc való neked!

Új táncőrület érkezett hazánkba, mely – úgy tűnik, - meghódítja a magyar hölgyeket. 

Bollywood az indiai filmipar központja, kelet hollywood-ja. Az itt készült filmekben gyönyörű táncjelenetek kápráztatják el a nézőt, egyfajta mesevilágba repítve.

Kállai Lili táncművész - táncpedagógus, Bollywood tánctanár

Elragadó zene, csodás élénk színek
Ha felveszel egy szárit, esetleg egy hosszú szoknyát hozzá illő dupattával (kendővel), a nőiességnek egy olyan érzetét tapasztalod meg, ami a nyugati kultúrából sajnos már kiveszett. Ehhez társulnak a frizuraköltemények, egyedi élénk sminkek, egzotikus ékszerek. Ki ne érezné magát ezektől királynőnek? Az a tapasztalat, hogy ezekben a ruhákban szinte nem is lehet esetlenül viselkedni, mert ezeket nem lehet csak hordani - ezeket viselni kell! 

 


Rosacea és pattanás bőratkától?

2017. március 10.

Arcápolás

Sokan kétkedve fogadják, vagy el sem hiszik, van, aki undorral gondol rá, pedig valóban létező élősködő a bőratka. Egyes feltételezések szerint a szőrtüszőkben élő, faggyúval táplálkozó bőratka neve több bőrprobléma kialakulásával is összefüggésbe hozható. Ennek jártunk utána, a közelmúltban megjelent tudományos vizsgálatok eredményeinek segítségével. 

Mi a bőratka?

A bőratkának közel 65 típusát ismerjük, ezek közül kettőről tudjuk, hogy az embereken is él. Érdekes adat, miszerint a bőratka az emberek közel 40 százalékánál kimutatható, ám mégsem mindenkinél okoz tüneteket, pusztán egy, a többi mikroorganizmus közül, amely a bőrünkön megtalálható – magyarázza Peterman Krisztina kozmetikus, a problémás bőrűek kezelésére specializálódott Dermatica szakembere. Kutatások szerint azonban, egyéntől függően a bőratka jelenléte igen komoly tüneteket is okozhat: gyulladásban tartja a bőrt, ami a kutatások szerint szerepet játszhat a rosacea és a pattanások kialakulásában.

 


Hányszor lehet egymás után fogat fehéríteni? 5 módszer a hatékony fogfehérítésre

2017. március 08.

Az életkor előrehaladtával szinte törvényszerűen bekövetkező egészségi állapot hanyatlás fogainkon is megmutatkozik. A fog szerkezetét érintő elváltozásokon túl a laikus számára is szemmel látható fogzománc elszíneződéséről ejtsünk most pár szót.

Gyermekkorban a maradandó fogaink kibújása után elmondhatjuk, hogy fogsorunknak van egy természetes, egyéni színe, hófehér fogsorral senki nem születik. Ez az eredeti fogszín életmódtól függően kinél-kinél mikor színeződik el. A kávéfogyasztás, cigarettázás, a különböző ételfestékek több árnyalatot sötétíthetnek fogainkon. Ha ez az elszíneződés olyan mértéket ölt, ami már számunkra zavaró, vagy életkörülményeink, pl. munkakörünk megkívánja, hogy fogsorunk ápolt, fehér színű legyen, akkor szoktunk elgondolkodni a fogfehérítés lehetőségein.

A fogfehérítésnek több módszere ismert. A fogfehérítő hatóanyagot tartalmazó fogkrémektől sajnos nem várhatunk csodát, önmagukban nem állítják helyre egykönnyen az elsárgult fogak eredeti színét. Hosszú időn át tartó következetes alkalmazásukkal maximum egy árnyalatot tudunk világosítani fogfehérítős fogkrém használatával. Ha mindenféleképpen otthoni megoldást keresünk, ami eredményes is, az éjszaka használatos fogfehérítő sín jöhet szóba. Kissé kényelmetlen, de 100%-os hatékonyságú a végeredmény, s hatását is hosszabb ideig tartja meg. 4-6 színárnyalatot tudunk javítani fogainkon, s 1-3 évig fennálló hatást is elérhetünk, ha az előírásnak megfelelően alkalmazzuk. A lenyomatvétel után készített sín a fogív és fogak alakját követi, kényelmes, viselése nem jár fájdalommal. A sínbe helyezett speciális fogfehérítő anyagnak köszönhetően lesz fogunk újra tündöklő. Kúraszerűen kell hordani a sínt, a fogorvossal egyeztetett időintervallumnak megfelelően, egyénre szabottan.

 


Aludjunk többet és jobban! – Az anyukák is!

2017. március 06.

Az újévi fogadalmak kapcsán, az ilyenkor szokásos „leadom a plusz kilókat, tanulok valami újat és leszokom a dohányzásról”, önmagunknak tett életmódváltó ígéretek mellé érdemes feljegyezni a „mától kialszom magam” fogadalmat is. Elegendő alvás nélkül ugyanis a többi ígéretet is sokkal nehezebb lesz betartani…

Álmosan romlik a teljesítőképesség

Az agy fontos feladatot lát el éjszaka, ezt azonban csak alvás közben tudja maradéktalanul elvégezni. A pihentető alvás alatt távolítja el a neuronokból azokat a feleslegessé vált fehérjéket, amelyek napközben, az ébrenlét alatt zajló idegrendszeri folyamatok melléktermékeként keletkeztek – mondta el dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus, a JóAlvás Központ főorvosa. Ha az alvásidő rövidsége miatt erre nincs elég ideje, a fehérjék az agysejtekben maradnak, hátráltatva a másnapi munkánkat, az összeszedett gondolkodást. A kialvatlanság miatt tehát csökken a kreativitás, romlik a teljesítőképesség, lassul az új információk feldolgozása és a problémamegoldó képesség is.

Fáradtan a leszokás is nehezebb

Aki keveset alszik, könnyen olyan körforgásba kerülhet, amiből nehéz kiszállni. Ha túlhajszolt, stresszes, emiatt napközben gyakran rágyújt, kávéval tartja ébren magát, akkor a szervezete hamarosan komoly energiahiánnyal fogja jelezni, hogy pihenésre, feltöltődésre van szüksége. Ha ekkor sem változtat a napirendjén, inkább még több koffeinnel és nikotinnal pörgeti magát, akkor még messzebb kerül a füstmentes mindennapoktól.

Kialvatlanul a fogyás sem megy

A pihenés hiánya a zsírpárnák megjelenéséhez is hozzájárul. Egy korábbi vizsgálat már beszámolt arról, hogy kialvatlan állapotban lehetőleg ne induljunk bevásárolni, mert ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a magasabb szénhidráttartalmú élelmiszereket a kosárba tenni. Az alváshiány miatt többet eszünk, ilyenkor ugyanis megemelkedik az éhséget jelző ghrelin hormon szintje a szervezetben, a jóllakottság érzését jelző leptin hormoné pedig csökken. Ha az újévi fogadalmai közt szerepel az álomalak elérése, akkor első lépésként tervezze meg, hogyan tud több időt szánni a pihenésre!


Ha most elkezdi, tavaszra megújulhat az arcbőre!

2017. március 03.

A borús, hideg időben a legtöbben még az influenza miatt kipirosodott orr, sápadt bőr és szem alatti karikák sminkelésével vannak elfoglalva, vagy épp a téli bőrszárazság ellen küzdenek különböző hidratálókkal. A szezonális bőrproblémák orvoslása mellett azonban sokan a tartósan fennálló panaszok kezelésével is naponta megküzdenek. Tág pórusú bőr, pattanások és aknés hegek kiváló ellenszere a gyógynövényes mélyhámlasztás. Ezt a típusú kezelést ebben az időszakban, még az első napsugarak megjelenése előtt ajánlott megkezdeni! 

Természetes hatóanyagok

A gyógynövényes mélyhámlasztás bőrgyógyászok, kozmetológusok által kifejlesztett, kipróbált és világszerte alkalmazott biológiai eljárás, mely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába –sorolja Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa. Ellenben a többi hámlasztásos eljárással, semmilyen kémiai vagy szintetikus hámlasztó anyagot nem tartalmaz. A kezelés előnye, hogy segítségével nem csak a bőr struktúrája újul meg, de segítségével méregteleníthetjük, táplálhatjuk, regenerálhatjuk is a bőrt. A kíméletes, apró formátumban lévő gyógynövény keverék bőrbe masszírozásával ugyanis a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak. Már egy kezelés is látványos eredményt hoz, de a legszebb eredmény kúraszerűen végzett mélyhámlasztással érhető el.

 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...585960...111