Információk, érdekességek

Önnek is be szokott gyulladni a fogínye?

2009. augusztus 14.

Sajnos igen sokunknak megkeseríti az életét a rendszeresen vérzõ, gyulladt, fájó fogíny, ami ma már népbetegségnek számít Európában.

 

 

A fogínygyulladás lehet akut és krónikus. A gyulladt íny vörös, duzzadt és vérzékeny. Akut gyulladás mechanikus, ill. hõ okozta sérülés (fogtisztítás, kemény vagy túl forró étel következtében, rosszul illeszkedõ tömés, pótlás, protézis kapcsán), vagy egyes gyógyszerek (pl. epilepszia elleni, vérnyomáscsökkentõk) mellékhatásaként jöhet létre.


Enyhítsük a nõi bajokat gyógynövényekkel!

2009. augusztus 13.

A nõgyógyászati betegségek kezelésére egyre többen igényelnek hormonkészítmények helyett szelídebb, természetesebb gyógymódokat.

 

 

A mai világban, amikor a nõ egyenértékû félként áll a férfi mellett az életben, nagyon sok stressz éri részben a hivatalbeli kihívások, másrészt a harmonikus családi élet követelményei miatt. A nemi és a szaporodási szervek megbetegedéseinél meghatározó szerepe van a nõnek a szexualitáshoz, a partnerkapcsolathoz és az anyasághoz való viszonya folytán. A menstruációs és a klimaktérikus panaszok, nõgyógyászati betegségek kezelésére egyre többen igényelnek hormonkészítmények helyett szelídebb, természetesebb gyógymódokat.


Viszketésérzetre szakosodott idegsejteket találtak

2009. augusztus 10.

A felfedezés számos, vakarózásra ingerlõ bõrproblémára hozhatja meg a jobb kezelést.

 

 

A viszketésért felelõs idegsejteket azonosítottak amerikai és kínai kutatók, amirõl a Science tudományos folyóiratban számoltak be. A felfedezés számos, vakarózásra ingerlõ bõrproblémára hozhatja meg a jobb kezelést.


A szerelem pénzben és idõben mérhetõ?

2009. augusztus 08.

Minél jobban szeretünk, annál több pénzt költünk a partnerre, és annál több idõt szánunk rá?

 

 

Egy ázsiai országokban készült felmérés kutatói kísérletet tettek arra, hogy pénzben és ráfordított idõben fejezzék ki a szerelem érzését. Megállapításaik szerint minél jobban szeretünk, annál több pénzt költünk a partnerre, és annál több idõt szánunk rá.


Mitõl leszünk kövérek? A génektõl?

2009. augusztus 07.

A legújabb becslések szerint az Egyesült Államokban a nem dohányzók körében a kövérség miatt elhunytak száma évente eléri a 325 000-et.

 

 

A kövérség járványos – az egész világon az. Az Egészségügyi Világszervezetet és az Egyesült Államok Nemzeti Közegészségügyi Intézetét nagyon foglalkoztatja ez a kérdés, mert a kövérség igen nagy szerepet játszik a betegségekben és a halálozásban. Bármilyen okból történõ halálozás kockázata, beleértve a cardiovascularis és a daganatos betegségek miatti halálozást is, növekszik az egyre nagyobb fokú elhízással. A legújabb becslések szerint az Egyesült Államokban a nem dohányzók körében a kövérség miatt elhunytak száma évente eléri a 325 000-et.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...174175176...220