Információk, érdekességek

Mi a boldogság?

2006. április 22.

Mi a boldogság? Némelyek szerint pillanatnyi érzés, mások egy életen át boldogok akarnak lenni. A szakember szerint a boldogság elsősorban képesség kérdése. És a képesség fejleszthető.

 

"Boldogság, gyere haza, késő van, gyere haza" - énekelte híres dalában Cserháti Zsuzsa. A szöveg banális, valamire azonban figyelmeztet: a boldogságra szükségünk van. De mit jelent a fogalom?


A nők és a korkérdés

2006. március 30.

Előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor testünk értésünkre adja: elég volt a "kizsákmányolásból", mostantól több törődést igényel.


A szervezetben bekövetkezett hormonális változások, illetve a szervezet bizonyos fokú elhasználódása új helyzetet eredményez. Egyik intő jel: kevésbé bírjuk a kilengéseket. A felszedett kilók leadása egyre nehezebben megy, egy átmulatott éjszaka után igencsak nehezen kapjunk össze magunkat, sőt gyakran még a megfelelő ruhát is nehezünkre esik megkeresni a szekrényben...


Ne csak a testünkre, a lelkünkre is figyeljünk!

2006. március 25.

A vizelettartási problémák esetében elsősorban a nagy és általánosan elismert csoportokra (stresszinkontinencia, késztetéses stb.) szoktunk gondolni és az inkontinencia irodalma is főleg ezekre a zavarokra koncentrálódik. Nagyon ritka esetben kerül szóba a pszichogén jellegű inkontinencia, ami lelki zavarok hatására alakul ki.

A boldog házaspárok szerelmének titkai

2006. március 15.

A párjukat önzetlenül szeretők boldogabb házasságban élnek. Az önzetlen szerelem általában véve a boldogság lényeges eleme mind a házasok, mind a nem házasságban élők körében – állapították meg amerikai kutatók.

 

A University of Chicago kutatói arra a kérdésre keresték a választ, vajon mi lehet a boldog házasság, a boldog párkapcsolat titka? Több mint 1300, többségükben házasságban élő embert kérdeztek az önzetlen szerelemmel kapcsolatban.


Hamvas Béla: Optimizmus?

2006. március 14.

Mintegy száz évvel ezelőtt néhány költő és gondolkodó elkezdte hirdetni, hogy a lét, szenvedés.
A tanítás régi volt, és mégis meglepő. Az elsők akik erről beszéltek: Byron, Leconte de Lisle, Schoppenhauer, Poe, Kierkegaard, Baudelaire, azt mondták, amit az őskíniak, a hinduk, az egyiptomiak, a görögök, az őskeresztények.
A tanítás hamar terjedt, és az életöröm-felfogást rongyokra tépte.
Ma már nagyobbára mindenki tudja, hogy semmi okunk sincs az élet szép, igaz, jó, nemes és vidám voltában hinni.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...173174...175