Információk, érdekességek

A pattanásos bõr

2006. október 10.

A faggyúmirigyek termelte zsírsavak a testhõmérsékleten folyamatosan ürülnek a bõrfelszínre, és rendszeresen távoznak a faggyúmirigyek kamrácskáiból. A csökkent mûködésük következtében a faggyúcsapok a kivezetõ járatokba rekedhetnek, beszáradva lezárhatják a folyamatos kiürülés útját. A mitesszerek kezdetben csupán tûszúrásnyi pontoknak látszanak. 


A faggyú állandó termelõdésével apró göbcsékké növekednek, fertõzõdve pedig kisebb, gennyes hólyagcsák képében okoznak feszülõ fájdalmat. A gyógyulást követõen pedig hegek maradhatnak vissza az arcon vagy a test más bõrfelszínein. Az izzadságmirigyek kivezetõ csövecskéinek elzáródásai csupán apró, kölesnyi nagyságú kiboltosulásokat kelthetnek a szaruréteg alatt. A jelenségek semmiféle kellemetlenséggel nem járnak, csupán a gyógyuláskor viszketnek és lemezesen hámlanak.


Szépen és egészségesen

2006. október 05.

Az ápoltság ugyanolyan fontos része a gondozott láb, mint a tiszta, egészségesnek és természetesnek ható hajkorona. A harmonikus megjelenés és jó közérzet érdekében áldozzon idõt önmagára!  
 
Ha zavarják õsz hajszálai, tegyen ellene! Ha teljes mértékben õsz a haja, csak az állandó hajfesték fed tökéletesen. Akinek szõkés a haja, citromfûpakolással világosíthatja azt. Merjen melíroztatni! Ideális azoknak, akik a szõke hajat szeretik. Elsõsorban olyan hölgyeknek ajánlott, akik õsz hajukat világos „alapként” kívánják elrejteni. A melírozás elõnye, hogy az összbenyomás a haj egészére kiterjed, míg a festés, színezés csak részleges. A színeket elég két-három havonta összehangolni ahhoz, hogy a végsõ hatás diszkrét legyen. Ha színezi haját, hajszínéhez közeli tónust válasszon. A hatás legyen természetes.


Az E-vitamin és az öregedés

2006. szeptember 29.

Lehet, hogy néhány vitamintabletta bekapásával sokat javíthatunk memóriánkon? Az étrend megreformálása még célravezetõbb.

 

Egyre inkább foglalkoztatja a kutatókat, hogy az egyre inkább elöregedõ nyugati társadalomban hogyan lehetne megóvni az idõsödõ emberek memóriáját, és csúcsformában tartani az agy mûködését. A kutatások nagy figyelmet fektetnek a szabad gyökökre, amik olyan molekulák, amik az anyagcsere és az öregedés folyamán spontán módon alakulnak ki.


Szívünk: társ egy életre

2006. szeptember 27.

A szív nem véletlenül jelképezi az életet: a vérkeringést lehetõvé tevõ és azt szabályozó szerv az egyik legfontosabb a test számára, ráadásul egy teljes életen át dolgozik! A helyes mûködéshez azonban nem elég, ha nem fáj; a vérkeringésre, a szív mûködésére ártalmas szokások, életmódbeli tényezõk halmozódnak, évekkel megrövidítve a szerv tulajdonosának életét.


A szív- és érrendszeri betegségek a leggyakoribb halálozási oknak számítanak nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos országában is.


A szív világnapján ezért világszerte arra figyelmeztetnek: a szívinfarktus, a stroke, az érelmeszesedés egészséges életmóddal, diétával, kellõ mozgással megelõzhetõ.


Elõbb a lélek hízik, aztán a test

2006. szeptember 23.

Evészavarok: a modern civilizációs betegségek prototípusai címen rendeztek a napokban tudományos konferenciát Budapesten.

 

Az evés – pszichológiai nevén a táplálkozási magatartás – zavarai az utóbbi két évtizedben a pszichiátria elõterébe kerültek, és a közgondolkodásban is egyre nagyobb teret kapnak. Ezek leggyakoribb formája az elhízás, s a két másik, klasszikus betegség a kóros lesoványodás (anorexia), illetve a falásrohamokkal járó típus, a bulimia.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...162163164...171