Információk, érdekességek

Minden egészséges férfi mögött egy nõ áll?

2010. május 03.

A fériak, - a merevedési zavar jeletkezésééig - csak legyintenek egészségügyi problémáikra, fõképp azok megelõzésére.

 

 

Az Amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztérium (HHS) átfogó programot indított a férfiak egészségének megõrzésére. A kampány a nõk figyelmét igyekszik felhívni a férfiakat veszélyeztetõ kockázati tényezõkre, mivel adataik alapján õk azok, akik a legtöbbet tehetik az erõsebbik nem tagjainak egészségéért.


Több csokit esznek a depressziósok

2010. április 30.

Kérdés, hogy a a csokoládé a depresszió egyik okozója vagy éppenséggel ideiglenes gyógyírja.

 

 

A depressziótól szenvedõ emberek több csokoládét esznek, sõt minél súlyosabb az állapotuk, annál többet - állapították meg hétfõn közölt tanulmányukban amerikai kutatók.


Ínygyulladás, zománc törés, fogszuvasodás - Nem csak a lyukas fog fáj!

2010. április 26.

Szerencsés az a felnõtt, akinek még sosem fájt a foga, de erre a magyaroknak nincs túl sok esélye, hiszen egy megdöbbentõ statisztika szerint évente átlagosan egy fogkefét és két tubus fogkrémet használunk el!
 


Így nem csoda, ha elõbb-utóbb elromlik és fájni kezd a fog. A fájdalom lehetséges okairól dr. Benkõ Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa beszélt.


Napi fél óra mozgással a depresszió ellen

2010. április 15.

A rendszeres mozgás csökkenti a stresszt és a dühöt, sõt jó közérzetet okoz.

 

 

Szakértõk szerint széles körûen kellene alkalmazni a depressziós és szorongásos megbetegedések kezelésében a rendszeres mozgást.


Túlsúly és depresszió – az ördögi kör

2010. április 11.

Mivel az elhízás és a depresszió összefüggései szinte ördögi körként jelentkeznek, a kezelésnek is kétoldalúnak kell lennie.

 

 

Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sõt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt. Dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértõje az összefüggésekre és a megoldásokra világít rá.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...162163164...220