Információk, érdekességek

Grafológiával a lelki egészségért

2006. május 10.

A legtöbb ember akkor megy grafológushoz, ha valamilyen módon elégedetlen saját lelki működéseivel. Ha minden oké, akkor a legritkább esetben keresünk fel tanácsadókat, olyankor természetesen élünk, ahogy jól esik. Ezért a grafológus – mint a legtöbb tanácsadó – lehető legritkább esetben találkozik klasszikusan „egészséges” emberrel. De vajon felismeri-e ha ilyet talál?

A nőiség csodája - április

2006. május 05.

Leendő gyermekével kapcsolatban mindenkinek vannak fantáziaképei. Ezek nemegyszer az anya be nem teljesült vágyainak megvalósításáról vagy gyermekkori álmainak beteljesítéséről szólnak.

Baba-masszázs

2006. április 26.

Ázsiától Afrikáig, az anyák évszázadok óta masszírozzák csecsemőiket. A lágy mozdulatok a mama és a baba közti kapcsolat bensőséges perceit jelentik. Az ujjhegyek nyelvén ilyenkor fejeződik az érzés: "szeretlek".

 

A könnyű érintéstől a kissé erőteljesebb "gyúrásig" a masszírozás többek közt az indiai és a svéd praktikákat, valamint a reflexológia elveit követi. Csak az 1970-es években "importálták" ezt a módszert Európába, és akkortól datálódik fokozatos elterjedése is. 


Mi a boldogság?

2006. április 22.

Mi a boldogság? Némelyek szerint pillanatnyi érzés, mások egy életen át boldogok akarnak lenni. A szakember szerint a boldogság elsősorban képesség kérdése. És a képesség fejleszthető.

 

"Boldogság, gyere haza, késő van, gyere haza" - énekelte híres dalában Cserháti Zsuzsa. A szöveg banális, valamire azonban figyelmeztet: a boldogságra szükségünk van. De mit jelent a fogalom?


A nők és a korkérdés

2006. március 30.

Előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor testünk értésünkre adja: elég volt a "kizsákmányolásból", mostantól több törődést igényel.


A szervezetben bekövetkezett hormonális változások, illetve a szervezet bizonyos fokú elhasználódása új helyzetet eredményez. Egyik intő jel: kevésbé bírjuk a kilengéseket. A felszedett kilók leadása egyre nehezebben megy, egy átmulatott éjszaka után igencsak nehezen kapjunk össze magunkat, sőt gyakran még a megfelelő ruhát is nehezünkre esik megkeresni a szekrényben...


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...162163...164