Információk, érdekességek

Túlsúly és depresszió – az ördögi kör

2010. április 11.

Mivel az elhízás és a depresszió összefüggései szinte ördögi körként jelentkeznek, a kezelésnek is kétoldalúnak kell lennie.

 

 

Valóban mosolygósabbak a kövér emberek? A legújabb vizsgálatok szerint korántsem, sõt a kutatók úgy vélik, nem is lenne szabad két különálló problémaként kezelni az elhízást és a depressziót, ugyanis komoly kapcsolat van a jelenségek közt. Dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértõje az összefüggésekre és a megoldásokra világít rá.


6 Fáradtság Csapda

2010. április 09.

Ha már reggel fáradtan kezdjük a napot, és rendszerint kimerültek vagyunk a nap további részében is, éjjel pedig rosszul alszunk – nos, akkor tennünk kell valamit e komoly baj ellen.
 


Teendõk az állandósulni látszó tavaszi fáradtság ellen


Nem a fogyókúra a megoldás

2010. április 01.

A huszonévesen még látványos eredményeket hozó diéta az évek múlásával hatását veszti, marad a koplalás, vagy...

 

 

A kor elõrehaladtával a kilók elleni küzdelem szélmalomharcnak tûnhet. A huszonévesen még látványos eredményeket hozó diéta az évek múlásával hatását veszti, úgy érezzük a plusz kilóktól már csak a koplalás menthet meg. Hogyan lehetünk karcsúak, fittek a sokadik X után is? - erre ad tanácsot dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical belgyógyász, diabetológus orvosa.


Tavasszal megõrülnek a hormonjaink

2010. március 30.

Tavasszal az embernek jobb a kedve, többet nevet, flörtöl és jobban érzi magát, ami elsõsorban a fokozódó napfény jótékony hatásának köszönhetõ.

 

 

Alexander Lerchl, a brémai Jacobs Egyetem hormonbiológusa elmondta: pszichológiai kutatások bebizonyították, hogy a fény hatására kezdünk kilábalni a télbõl. Az emberi szervezetben a sötétben, éjszaka termelõdõ melatonin nevû hormon irányítja az alvást. Mivel télen hosszabb ideig tart a sötétség, így napközben is magas a melatoninszint, ezért vagyunk álmosak. A nyár közeledtével azonban világosabb lesz, egyre jobban lecsökken a melatonin mennyisége, az emberek éberebbé és aktívabbá válnak.


Hogyan gyõzzük le a tavaszi fáradtságot?

2010. március 28.

Nemcsak a fizikai, de a szellemi teljesítményünk is javulhat megfelelõ vitaminpótlással.

 

 

Az agy mûködésében tapasztalható kisebb-nagyobb zavarokért olykor csak „banális" ok, például valamely vitamin hiánya a felelõs. A képességeikhez mérten rosszabb teljesítményt nyújtó iskolások vizsgálata során amerikai kutatók úgy találták, hogy a problémák felléptekor, csakúgy, mint a hasonló tünetekkel rendelkezõ tavaszi fáradtság jelentkezésekor is érdemes a vitaminpótlásra gondolni – tájékoztat dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértõje az oxygenmedical.hu weboldalon.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...163164165...220