Információk, érdekességek

Amikor nem akarunk fogyni, és mégis leolvadnak a kilók...

2010. június 21.

A fokozott stressz, idegesség és rohanás okozhat súlycsökkenést, amellyel tanácsos vigyázni!
 


A tavasz vagy a nyár beköszöntével sokan kellemetlen élményként szembesülünk a tél folyamán ránk rakódott plusz kilók kiábrándító látványával. Szerencsés esetben egy kis mozgás és diéta hatására könnyen visszanyerhetjük régi formánkat. Ám az is elõfordulhat, hogy hirtelen fogyni kezdünk, s ez nagymértékben veszélyezteti egészségünket.


Ha erõs a vérzés…

2010. június 19.

Nem csak a mindennapokat teszi stresszessé, a hosszú, erõs menstruáció, hanem a háttérben álló okok is súlyosak lehetnek .

 

 

A menstruáció okozta rendszeres vérveszteséget a vérképzõ rendszer mûködése kompenzálja, ám ha a menstruációk kórosan hosszabbak vagy erõsebbek a szokásosnál, a súlyos, krónikus vérszegénységhez vezethet. A probléma okiról, kezelési lehetõségeirõl dr. Hintalan Albert, az Oxygen Medical nõgyógyásza beszélt.


A feszültség feloldásának legjobb eszköze!

2010. június 16.

Egyeseknél talán a gyengeség vagy az érzelmesség jele, másoknál a túlzott aggodalmaskodásé: a sírás felnõttkorban változó megítélés alá esik, de általában nem túl jó megoldásnak tartjuk.
 
Ne féljünk a könnyektõl!

 

Pedig kitûnõ „nyomáscsökkentõ szelep” és kommunikációs eszköz lehet. Pszichológusok véleményét gyûjtöttük egy csokorba a témáról az alábbiakban.


Göbök, csomók a bõrön

2010. június 12.

A faggyú- és zsíranyagcsere betegségei számos tünetet okozhatnak, ezek egyrésze csak esztétikai jelentõségû, míg mások az egész szervezet betegségére utalhatnak. Ezek kialakulásáról és kezelési lehetõségekrõl beszél dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bõrgyógyász szakorvosa.
 
Faggyúmirigy eltérései

Veszélyesebb a hegyi kerékpározás, mint gondolnánk

2010. június 10.

A sérülések ellen a bukósisak és a teknõspáncélszerû védõruhák sem biztosítanak védelmet.

 


A nagy sebesség és az extrém terepviszonyok miatt egyre gyakoribbak a gerincsérüléssel járó kerékpárbalesetek, minden hatodik esetben olyan súlyosak a sérülések, hogy azok akár teljes bénuláshoz is vezethetnek - derül ki egy kanadai tanulmányból. A Brit-kolumbiai Egyetem kutatója, Marcel Dvorak szerint ezek ellen a sérülések ellen a bukósisak és a teknõspáncélszerû védõruhák sem biztosítanak védelmet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...160161162...220