Információk, érdekességek

Fiatalság megőrzése – 10 tipp a mindennapokra

2012. július 27.

Fiatalság megőrzéseHosszú ideig jó formában maradni, megőrizni testünk rugalmasságát, karcsú vonalainkat, vagy a ragyogó arcszínt – ez mindnyájunk álma.

Anélkül persze, hogy az egészségünk javítását célzó túlzásokba esnénk, vagy egy vagyont költenénk bőrápolásra, egyéb kozmetikai cikkekre, sportklubokra.


Ráncok ellen arcmasszázs

2012. július 25.

arcmasszázsRendszeresen végzendő masszázs az arcvonások élénkítésére, rugalmassá tételére, és néhány gyakorlat a rugalmas arcbőrért.

Végezzük el 4 lépésben az alábbi arctorna-gyakorlatokat (masszázst), miután megtisztítottuk a sminktől az arcunkat. Használjunk hozzá néhány csepp növényi olajat, vagy kevés éjszakai krémet, az epiderma táplálásra és élénkítésére. Ezzel a fajta masszázzsal serkentjük az arc mikrokeringését, miközben relaxálunk.


Szervezetünk számokban - Idegrendszerünk

2012. július 24.

Idegrendszerünk Az idegrendszer felel azért, hogy testünk legapróbb részei is egységben, koordináltan működjenek a szervezet minden területén.

Az idegek behálózzák az egész testet, és közvetítik az üzenetet az agyba, ahol a szervezet irányítása történik. Ha hozzáérünk a forró sütőhöz, az üzenet a pillanat tört része alatt eljut az agyba, ahonnan az idegpályán visszafut a válasz, és ezért elrántjuk a kezünket.


Női és férfi klimax: segít a hormonpótlás?

2012. július 23.

A klimax a nők és – bár kevesen említik – a férfiak számára is számos kellemetlen tünettel járhat. Prof. Dr. Marton István endokrinológus és nőgyógyász szerint nem kell félelemmel tekinteni a változó korra, hiszen a mai korszerű hormonpótló módszerekkel a kellemetlen tünetek enyhíthetők. Az életkor függő változások késleltetése a – manapság egyre jobban felértékelődő – egészséges, aktív öregkor záloga lehet.


Nincs új a Nap alatt: szépészeti praktikák az ókorban

2012. július 22.

Akárcsak napjainkban, az ókor asszonya is kész volt bármilyen áldozatra, hogy megfeleljen az aktuális divattrendeknek: az elmúlt világok kozmetikumairól, szépészeti praktikáiról sokat elárulnak a régészeti leletek.

Mint az Izraeli Régészeti Hatóság honlapján közölt összeállítás kiemeli, az ásatások során nemcsak rengeteg ókori tégely, üvegcse kerül elő, hanem a festékek alapanyagát képező ásványok és egyéb anyagok, valamint a kozmetikumok felvitelére szolgáló eszközök is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...142143144...221