Információk, érdekességek

A szexügyekről beszélgetni? – kapcsolatot menthet a nyíltság

2012. augusztus 23.

sex ügyMa este elmondunk egymásnak mindent!- határozzák el sokan időről időre, de a leggyakrabban csak halasztódik „nagy beszélgetést” a szexdolgokról. Nem elég hát csak szerelmeskedni? Úgy tűnik, nem. A kommunikáció e téren is rendkívül fontos. Különösen, ha nem mennek már olyan jól a dolgok, mint az elején.

Nem magától értetődő, hogy mi okoz örömet a másiknak

„Milyen volt?” Ez egy nagy szerelmeskedés után feltett, örök kérdés, amelyre általában azt felelet az, hogy jó, nagyon jó, netán szuper. És még? Nem könnyű bevallani, hogy csak kicsit, most kevésbé vagy egyáltalán nem. Pedig a részletek is fontosak lennének: pld. értékeltük a simogatásokat, cirógatásokat, kényeztetést, de nem volt jó egy adott pozíció, vagy hogy kissé vadabb, szenvedélyesebb történésekre vágytunk volna. Végtére is, amikor szeretjük egymást a párunkkal, úgy véljük, kitaláljuk, ami a másiknak jó a szexben – gyakran azonban nincs így.


Hogyan beszéljünk a szexről a serdülőkkel?

2012. augusztus 21.

serdülőkAz évek során változó adatok láttak napvilágot arra nézve, hogy milyen életkorban következik be az első szexuális együttlét a serdülők között. Egyes külföldi, közelmúltbeli felmérések szerint 17 évesen, vagy kicsit később - ez jellemző számnak mondható számos európai országban. Mégis a szakmabeliek és a pszichológusok szerint sem olyan kivételes a szex felfedezése a nagyon fiataloknál (12-13 éveseknél), különösen a nagyvárosokban élők esetében.


Érezd jobban magad - hazudj kevesebbet!

2012. augusztus 20.

Hazugságok nélkül egészségesebbek leszünk? Francia kutatók szerint érdemes megfontolni a dolgot. A szakemberek egy, a "tisztesség tudományának" nevezett tanulmány eredményei alapján jutottak erre a következtetésre. Úgy vélik, valós mentális és fizikai előnyei vannak annak, ha valaki jelentősen lecsökkenti "mindennapi hazugságait".

A tanulmány 110 résztvevőjének felét arra kérték, álljanak le a kisebb-nagyobb hazugságokkal, 10 héten át mondjanak igazat, a kontrollcsoportnak azonban nem adtak semmilyen utasítást a hazugságokra vonatkozóan.


Biokémia és dopping

2012. augusztus 13.

Biokémia és doppingAz doppingol, akit elkapnak – szól a mondás. S ilyenkor, az olimpia idején mindig felröppennek a hírek, a gondolatok a doppingolás lehetőségéről.

A teljesítmény fokozása természetes és mesterségesen előállított szerekkel egyaránt lehetséges.

Vannak olyan olyan doppingszerek, amelyeket az emberi szervezet természetes módon nem képes előállítani, ezek szintetikus formában kerülnek a szervezetbe.

Vannak olyanok, amelyeket maga a szervezet is előállít (inzulin, adrenalin, növekedési hormon stb.) s ezek plusz bevitele eredményezi a teljesítményfokozást.


Lelki problémák testünk jelzéseiben: a náthától az asztmáig

2012. augusztus 07.

A légzőrendszer feladata a külvilággal való kapcsolattartás. A bőr után a tüdő a második legnagyobb kapcsolatteremtő szervünk. A légzés mintegy "köldökzsinór" az élethez: összeköt minden élőlénnyel, hiszen ugyanazt a levegőt szívjuk mindannyian. Milyen lelki problémákat, kihívásokat jeleznek a tüdő megbetegedései?

Védelem a betolakodók ellen
Leggyakrabban a felső légutak betegszenek meg. A mandulák a „betolakodók” elleni védelmet szimbolizálják, az ellenség távoltartását.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...141142143...221