Információk, érdekességek

A rák is megelõzhetõ!

2010. február 07.

Ez a fõ üzenete a rák elleni kûzdelem világnapjának 2010-ben, s azt is megmondják, hogyan?

 

 

A rák világszerte a vezetõ halálok. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint 2005 és 2015 között 84 millió ember fog rákban meghalni, ha nem teszünk ellene semmit sem. A 2010. év fõ üzenete „A rák is megelõzhetõ" - idézi a tüdõbeteg.hu.


Diétával a krónikus fáradtság ellen

2010. február 06.

Ha nincs egyéb oka, a tünetek hátterében krónikus fáradtság szindróma állhat, melyet sok esetben a nem megfelelõ étrend okoz.

 


A téli idõszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat. A tünetek hátterében krónikus fáradtság szindróma állhat, melyet sok esetben a nem megfelelõ étrend okoz - veti fel a www.allergiakozpont.hu.


Nem a betegséget, a beteget kell kezelni

2010. február 02.

Magas vérnyomás esetén nem a betegséget, a beteget kell kezelni.

 

 

Ezt Páll Dénes egyetemi docens mondta szombaton Debrecenben, A hipertónia személyre szabott kezelése címmel rendezett szakmai továbbképzõ tanácskozás szünetében az MTI-nek. A debreceni orvoscentrum 1. számú belklinikája regionális hipertónia központjának vezetõje kifejtette: az elmúlt 4-5 évben Magyarországon 30-ról 40 százalékra növekedett a jól kezelt magas vérnyomású betegek aránya. Ebben - mint fogalmazott - nagy szerepe van a Magyar Hypertonia Társaság megelõzõ-felvilágosító munkájának. A mostani debreceni konferencián is több mint ezer családorvos, belgyógyász, gyógyszerész vesz részt a személyre szabott vérnyomáskezelés legújabb eredményeirõl.


Egészségszerviz, ultrahanggal

2010. január 31.

Az öngondoskodásba fektetett energia késõbb bõségesen megtérül.

 

 

Nemcsak akkor érdemes orvoshoz fordulni, ha baj van. Az éves szakorvosi ellenõrzéseknek éppen az a céljuk, hogy akár már tünetmentesség esetén is felfedezzék az esetleges rendellenes folyamatokat, vagy megnyugtassanak: valóban minden rendben van velünk - ajánlja az orvostkeresek.hu website.


Életeket menthet a sófogyasztás csökkentése

2010. január 24.

Napi 3 grammal kevesebb só bevitelével 66 ezer szélütést, 99 ezer szívrohamot és 92 ezer más hátterû halálozást lehetne megelõzni az USA-ban.

 

 

A Kaliforniai Egyetem kutatói szerdán közölték: az amerikai népesség haszna a napi 3 gramm só elhagyásából akkora lenne, mintha 50 százalékkal csökkenne a dohányzás - mondta Kirsten Bibbins-Domingo, a New England Journal of Medicine (NEJM) címû egészségügyi folyóiratban megjelent tanulmány vezetõ szerzõje.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...119120121...154