Információk, érdekességek

Megmentett lábak - A diabétesz szövõdménye elkerülhetõ

2009. december 21.

A cukorbetegség egyik legsúlyosabb szövõdménye a diabéteszes láb, melynek sok esetben végtag-amputáció a következménye. Az amputációhoz vezetõ folyamat nem eleve elrendelt, elkerülhetetlen végzet.

 

 

Mégis Magyarországon évente 3–4000 ember veszti el lábát a szövõdményként kialakuló betegség miatt.


''Férfias'' védekezés: alkohollal a szívbetegség ellen

2009. november 22.

Egy tanulmány szerint az alkohol állítólag csökkenti a szívbetegségek kockázatát a férfiaknál.

 

 

A rendszeres alkoholfogyasztás mintegy egyharmadával csökkenti a koszorúér-betegségek kockázatát a férfiaknál egy csütörtökön megjelent spanyol tanulmány szerint. A Heart címû brit orvosi folyóirat online változatában ismertetett kutatásban több mint 41 ezer, 29 és 69 év közötti férfit és nõt (közöttük 15 630 férfit) kísértek figyelemmel átlagosan tíz éven át.


6 + 1 hasznos munkahelyi tipp az influenza ellen

2009. november 15.

A betegségek elkerülésének alapvetõ feltétele a személyes és környezeti higiéniai követelmények betartása, és manapság rengeteg hasznos információt hallhatunk a megelõzéssel kapcsolatban is.

 

 

Dr. Nagy László Nóra, a Budai Egészségközpont foglalkozás-egészségügyi programjának vezetõje a már ismert módszereken kívül további praktikus tanácsokkal lát el mindenkit, hogy munkahelyünkön is lehetõség szerint betegség nélkül vészeljük át ezt az idõszakot.


Amputáció helyett korai diagnózis

2009. november 12.

ÉRVregiszter: a veszélyeztetett betegek mellett az egészségügyi dolgozók is felvilágosításra szorulnak.

 

 

Eddig 9349 páciens csatlakozott a Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság együttmûködésében, az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. támogatásával megalakult „ÉRVregiszter" programhoz, amelynek célja, hogy a szakértõk valós képet kapjanak a Magyarországon lévõ perifériás érbetegek számáról, arányáról, és valódi egészségi állapotáról. Az ÉRV Program alprogramjaként mûködõ kezdeményezés eddigi eredményeirõl, az adatokból leszûrhetõ tanulságokról ma számoltak be Budapesten.


Gyaloglással diagnosztizálható az érszûkület

2009. november 05.

Milyen rizikófaktorok mellett és milyen módszerekkel ajánlott a rendszeres szûrés?

 

 

Az érelmeszesedés gyakran évekig tünetmentes, szinte észrevehetetlen folyamat, amire sokszor már csak a súlyos problémák hívják fel a figyelmet. Holott a korai felismerés rendkívül fontos, hiszen megfelelõ óvintézkedésekkel, életmódváltással olyan betegségek elõzhetõk meg, mint az agyvérzés, a szívinfarktus, az agyi keringési zavarok miatt beállt bénulás vagy a végtagi bénulás. – figyelmeztet dr. Kósa Éva, az Oxygen Medical belgyógyász, angiológusa, az orvostkeresek.hu szakértõje.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...120121122...153