Információk, érdekességek

Megy az influenza, jön a kullancs

2010. március 15.

Hiába lepett el mindent a hó, a közelítõ tavasz csalhatatlan jele a kullancsveszélyre figyelmeztetõ tájékoztató.

 

 

A kullancsok már évszaktól függetlenül a közvetlen közelünkben, a kertekben, parkokban, játszótereken vannak, s már a tél hidegében sem bízhatunk. Kiválóan átteleltek, a tavaszi melegedéskor a jelentõs hóból származó belvíz és árvíz teremtette nedves-párás ökoszisztémákban remekül érzik majd magukat, nagy szaporodásba kezdenek és újból nagy létszámú rajokban támadják két- és négylábú szeretteinket – figyelmeztetett Kapiller Zoltán a Kullancsszövetség elnöke.


Ha tavasz, akkor szeplõ és májfolt

2010. március 11.

Mire ügyeljenek azok, akiknek bõrén ilyen festékzavarok vannak, és milyen módszerekkel halványíthatjuk a foltokat?

 

 

A tavasz érkezését csalhatatlanul jelzik az elõbújó szeplõk és májfoltok. Mire ügyeljenek azok, akiknek bõrén ilyen festékzavarok vannak, és milyen módszerekkel halványíthatjuk a foltokat? A részletekrõl dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bõrgyógyász –kozmetológusa, a www.ogygenmedical.hu szakértõje beszélt.


A tejeskávé lassítja az öregedést!

2010. február 25.

Nem befolyásolja az antioxidánsok felszívódásának hatékonyságát a kávéhoz adott tej – bizonyították be a Nestlé kutatóközpontjának tudósai.

 

 

A mértékkel fogyasztott kávé pozitív élettani hatását számos korábbi kutatási eredmény támasztotta alá, arról azonban, hogy a hatás mennyiben változik, ha a kávét tejjel, cukorral vagy krémesítõkkel fogyasztjuk, eddig kevés információnk volt.


Mozgással a terhességi cukorbetegség ellen

2010. február 18.

Az anyai cukorbetegség a magzat fejlõdését is veszélyezteti, többek közt azért, mert az erek falára, így a méhlepény ereire is hatással van.

 

 

A terhesség alatti cukorbetegség (gesztációs diabétesz) az összes várandósság 1-14 százalékában jelentkezik világszerte, és elõfordulása egyre növekszik. Holott megfelelõ életmóddal és ellenõrzésekkel számos késõbbi kockázati tényezõtõl mentesülnének a mamák és a babák. A részletekrõl dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical diabetológusa, a www.orvostkeresek.hu szakértõje tájékoztat.


Minden perc számít!

2010. február 17.

A stroke megelõzhetõ, gyógyítható, ám csak akkor várható felépülés, ha a kezelést legfeljebb 4,5 órán belül elkezdik.

 

 

A Magyar Stroke Társaság újra felveszi a küzdelmet az agyi érkatasztrófák terjedése ellen, a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is útnak indítja kampányát a társadalom aktivitásának növelése céljából. A korábbi program eredményei ugyan kiemelkedõek, azonban a stroke fenyegetése továbbra sem csökken, így a tájékoztatás jelentõsége megkérdõjelezhetetlen.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...118119120...154