Információk, érdekességek

Ismerje fel, ha lisztérzékeny!

2006. május 21.

A WHO a Lisztérzékenyek Világnapjává nyilvánította május 20-át – az idei lesz az első, amelynek keretében információkkal is szolgáló programokat szerveznek országszerte.

Hogyan előzhetjük meg a cukorbetegség szövődményeit

2006. május 16.

Egy friss európai uniós felmérés szerint a cukorbetegek közül legalább minden tizediknél szív- és érrendszeri szövődmények alakulnak ki - számolt be a 11 ezer beteg részvételével lefolytatott európai felmérésről a Magyar Diabétesz Társaság elnöke.

 

Madácsy László professzor szerint a szövődmények kialakulásáig a cukorbetegek nem veszik komolyan betegségüket.


Veszélyes anyajegyek

2006. május 03.

Akár a nyár közeledik, akár a tél – s így a szoláriumozás szezonja –, a médiák kivétel nélkül arra figyelmeztetnek, hogy ne vigyük túlzásba a napfürdőzést. Miért? Az ok: évről évre egyértelműen nő a bőrdaganatos betegségben szenvedők száma, miközben ez a kórság kétséget kizáróan a káros UV-sugárzás számlájára írható. Ezért állíthatjuk: az utóbbi években megnőtt a jelentősége a festékes anyajegyek gyakori vizsgálatának!

Joghurttal a gyomorfekély ellen

2006. május 03.

A probiotikus baktériumokat tartalmazó joghurt fogyasztása javíthatja a gyomorfekélyben szenvedő páciensek antibiotikumos kezelését - mutatják a legfrissebb vizsgálatok.

Mi okozhatja a fogérzékenységet?

2006. május 01.

A fogérzékenység a fogak felszínének a fájdalmat okozó ingerekre - hidegre, melegre, édesre, savanyúra, érintésre - való túlságosan érzékeny állapota.

 

 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...107108109...112