Információk, érdekességek

Mi okozhatja a fogérzékenységet?

2006. május 01.

A fogérzékenység a fogak felszínének a fájdalmat okozó ingerekre - hidegre, melegre, édesre, savanyúra, érintésre - való túlságosan érzékeny állapota.

 

 


Korai kezeléssel megelőzhetjük a későbbi problémákat!

2006. április 25.

Az aranyér igen gyakori betegség, minden második embernek gyötrő panaszokat okoz, megnehezítve ezzel életét.

 

A betegség tüneteinek enyhítéséért, a súlyosabb szövődmények elkerüléséért sokat tehetünk mi magunk is!


Az emlőrák

2006. április 24.

A mell az anyaság egyik szimbóluma, az anya és gyermeke csodálatos, szívet melengető kapcsolatának a jelképe. Sajnos azonban nemritkán komoly problémák, bajok forrása is lehet.

Egyelőre nincs ismert kiváltó oka az emlőráknak, csak a kutatások során bizonyosodott be néhány hajlamosító tényező, ami növeli az emlőrák esélyének az előfordulását. Veszélyeztetettek a gyermektelen vagy az első gyermeküket 30 éves kor után szülő nők - közöttük gyakoribb a daganat kialakulásának esélye -, illetve azok a nők, akiknek több generáción keresztül a családjában halmozottan fordult elő emlőrák. Az elhízás mint rizikófaktor is az emlőrák gyakoriságát idézi elő.


A jó vércukorszint

2006. április 23.

A cukorbeteg férfiak körében kétszer olyan gyakran fordul elő merevedési zavar, mint a más férfiaknál. Sőt, az erekciós problémák 10-15 évvel korábban jelentkeznek a cukorbeteg férfiak körében. Ezek a számok ijesztőek lehetnek, de vércukorszint megfelelő keretek között tartásával megőrizhető a szexuális egészség is.

Gyenge boka

2006. április 12.

A bokaízület fő feladatának csak akkor tud megfelelni, ha az stabil és benne lényeges kopás nem észlelhető. Ha hirtelen túlzottan nagy erő terheli az ízületet, és ezt a csontok, a szalagrendszer vagy az ízületi tok nem bírja – kialakul a bokasérülés.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...106107108...110