Információk, érdekességek

Vírusok a bőrben

2006. május 22.

A herpesz rendkívül fájdalmas, napokig, hetekig sok kellemetlenséget okozó bőrelváltozás. Sajnos, nem ritka a gyakori kiújulása és a gáttájékon (női nemi szerven) történő megjelenése sem. A nők mintegy egyharmadánál szinte minden hónapban, a menzesz környékén megjelenik az ajak körül egy vagy több aprócska égő hólyag. Hogy mit is tehetünk a kiújulás megelőzése és a meglevő herpesz gyorsabb gyógyulása érdekében, az kiderül az alábbiakból.

Ismerje fel, ha lisztérzékeny!

2006. május 21.

A WHO a Lisztérzékenyek Világnapjává nyilvánította május 20-át – az idei lesz az első, amelynek keretében információkkal is szolgáló programokat szerveznek országszerte.

Hogyan előzhetjük meg a cukorbetegség szövődményeit

2006. május 16.

Egy friss európai uniós felmérés szerint a cukorbetegek közül legalább minden tizediknél szív- és érrendszeri szövődmények alakulnak ki - számolt be a 11 ezer beteg részvételével lefolytatott európai felmérésről a Magyar Diabétesz Társaság elnöke.

 

Madácsy László professzor szerint a szövődmények kialakulásáig a cukorbetegek nem veszik komolyan betegségüket.


Veszélyes anyajegyek

2006. május 03.

Akár a nyár közeledik, akár a tél – s így a szoláriumozás szezonja –, a médiák kivétel nélkül arra figyelmeztetnek, hogy ne vigyük túlzásba a napfürdőzést. Miért? Az ok: évről évre egyértelműen nő a bőrdaganatos betegségben szenvedők száma, miközben ez a kórság kétséget kizáróan a káros UV-sugárzás számlájára írható. Ezért állíthatjuk: az utóbbi években megnőtt a jelentősége a festékes anyajegyek gyakori vizsgálatának!

Joghurttal a gyomorfekély ellen

2006. május 03.

A probiotikus baktériumokat tartalmazó joghurt fogyasztása javíthatja a gyomorfekélyben szenvedő páciensek antibiotikumos kezelését - mutatják a legfrissebb vizsgálatok.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...108109110...113