Információk, érdekességek

Sokan halnak meg szennyezett víz miatt

2008. június 30.

A szennyezett víz okozza a betegségek közel 10 százalékát, és világszerte a halálesetek 6 százalékáért felelõs.

 

A gyerekek még fokozottabb veszélyben vannak: a megbetegedések 22 százalékát a szennyezett víz okozza a 14 év alattiak körében, állapítja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közzétett tanulmányában.


Olcsóbb lesz az õssejtkúra

2008. június 30.

Az õssejtlabor létrehozása után a magyar cég látja el õssejtekkel a kontinens országait.

 

A Beike Magyarország Kft. július 1-jén nyitja meg hivatalosan a kínai Shenzhen Beike Biotechnology Company Ltd. európai központját Budapesten. Az õssejtkutatás területén világviszonylatban is vezetõ szerepet játszó kínai vállalat thaiföldi képviseletét 2007 februárjában nyitotta meg, emellett a társaság Indiában, Panamában és Magyarországon nyit újabb kirendeltségeket, ezek közül elsõként az európai központként mûködõ budapesti cég kezdi meg tevékenységét. Az idén márciusban alapított Beike Magyarország Kft. a volt Országos Baleseti és Sürgõsségi Intézet (OBSI) Fiumei úti épületében alakítja ki székhelyét, irodáit, rehabilitációs részlegét, õssejt-, illetve kutatólaborját.


Napallergia és fényérzékenység

2008. június 29.

A nyári vakációnkat megkeserítheti, ha a nagy melegben megfeledkezünk róla, hogy allergiánktól a vízparti árnyék sem véd.

 

A légkör védõ ózonrétegének károsodása miatt a földfelszínre jutó napfény mennyisége és minõsége módosult, s ennek sajnálatos következménye, hogy az erõsen napsütéses hónapok alatt megtöbbszörözõdik azon betegek száma, kiknek életét a napfény okozta bõrtünetek keserítik meg.


Antioxidánssal erõsítenék az ûrhajósokat

2008. június 29.

A jövõbeli asztronauták talán jobban elviselik majd a kimerítõ ûrsétákat egy májgyógyszer segítségével.

 

A gyógyszer a komolyabb fizikai gyakorlat során termelõdõ szabadgyököket köti meg, melyek egyébiránt izomszöveti károsodást és fáradtságot okozhatnak az ûrsétálóknál, akik már a súlytalanság eleve izomkárosító hatásával néznek szembe.
"Az asztronauták szerint a hat-nyolc órás ûrséta olyan kimerítõ, mint lefutni a maratont" - mondja Michael Reid a vizsgálat vezetõ kutatója. "A leginkább érintett izomcsoportok a kezek és karok".


A tartósított élelmiszerek

2008. június 28.

Egészségesek-e a konzerv ételek?

 

A konzervek és tartósított élelmiszerek praktikusak, s rengeteg idõt lehet megtakarítani velük. De milyen ezeknek az ételeknek a minõsége? Jelentõs szerepet játszanak mindennapjainkban, ezért fontos ezekrõl a kérdésekrõl beszélni...


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...380381382...450