Információk, érdekességek

Strand és orrmelléküreg-gyulladás

2008. július 06.

A mai napig felejthetetlen kisgyermekkori emlékem elsõ találkozásom az állatkertben a vízilóval. Nem “kecses” formája, nem is “fürge, párducszerû” mozgása ragadott meg – mert mindezek nincsenek is, hanem az, hogy az orrnyílásait szinte “szelepszerûen” be tudta zárni, mielõtt a víz alá merült.

 

Sokáig megbabonázva bámultam, még nem is sejtve, hogy sok évvel késõbben, már gégészként, hogyan fogom irigyelni a vízilovat. Az ember ugyanis erre a produkcióra nem képes, ezért a strandon, különösen amikor víz alá merülünk, a víz az orrunkba, onnan az orrmelléküregeinkbe, elsõsorban az arcüregünkbe juthat.


''Fogyasztói szívindex'': Magyarország sereghajtó

2008. július 06.

Magyarország a sereghajtók közé tartozik Európában a szívgyógyászat teljesítményét tekintve.
 
Ezt tartalmazza a csütörtökön Brüsszelben elsõ ízben közzétett európai "fogyasztói szívindex".

Nemikór: nem csak a húszéveseké...

2008. július 05.

A szexuális úton terjedõ fertõzések aránya a 45 év feletti korosztályban az elmúlt 10 évben megduplázódott.

 

Angol kutatók egy csoportja megállapította, hogy a szexuális úton terjedõ fertõzések aránya a 45 év feletti korosztályban az elmúlt 10 évben megduplázódott. Az Egészségvédelmi Ügynökség Nyugat-Középföldi Hivatalának jelentése a BMJ Sexually Transmitted Diseases c. lapban jelentek meg.


Jó minõségûek a magyarországi fürdõvizek

2008. július 05.

A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó strandjain is jó a vízminõség.

 

A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó strandjain is jó a vízminõség - közölte az MTI-vel Kádár Mihály, az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízhigiénés és Vízbiztonsági fõosztályvezetõ fõorvosa.


A hang titkai

2008. július 04.

Mi mindentõl függ és mit árul el az emberi hang?
Minél összeszedettebb valaki, minél inkább szinkronban vannak érzelmei, gondolatai és mondanivalójának tartalma, annál kevesebb zavarjelet produkál, vagyis annál hitelesebb és hatásosabb kommunikációja. A hang titkai


Mi mindentõl függ és mit árul el az emberi hang?
Minél összeszedettebb valaki, minél inkább szinkronban vannak érzelmei, gondolatai és mondanivalójának tartalma, annál kevesebb zavarjelet produkál, vagyis annál hitelesebb és hatásosabb kommunikációja.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...379380381...451