Információk, érdekességek

A nyugtató gyaloglás

2008. július 07.

Használjuk a lábunkat naponta 30 percet!

 

"Egy nap gyaloglás - hét nap egészség" - tartja egy francia közmondás. Ha nem is tudjuk a hosszú gyalogtúrát lehetõvé tevõ, egynapos kirándulást sûrûn megszervezni, gyalogolni rövidebb ideig is kellemes idõtöltés, könnyen megvalósítható, továbbá megnyugtatja felborzolt idegeinket, de serkentõleg is hat ránk. A gyaloglás számos, egészségünkre gyakorolt jótékony hatása mellett segít "összeszedni" magunkat lelkileg-fizikailag egyaránt...


Strand és orrmelléküreg-gyulladás

2008. július 06.

A mai napig felejthetetlen kisgyermekkori emlékem elsõ találkozásom az állatkertben a vízilóval. Nem “kecses” formája, nem is “fürge, párducszerû” mozgása ragadott meg – mert mindezek nincsenek is, hanem az, hogy az orrnyílásait szinte “szelepszerûen” be tudta zárni, mielõtt a víz alá merült.

 

Sokáig megbabonázva bámultam, még nem is sejtve, hogy sok évvel késõbben, már gégészként, hogyan fogom irigyelni a vízilovat. Az ember ugyanis erre a produkcióra nem képes, ezért a strandon, különösen amikor víz alá merülünk, a víz az orrunkba, onnan az orrmelléküregeinkbe, elsõsorban az arcüregünkbe juthat.


''Fogyasztói szívindex'': Magyarország sereghajtó

2008. július 06.

Magyarország a sereghajtók közé tartozik Európában a szívgyógyászat teljesítményét tekintve.
 
Ezt tartalmazza a csütörtökön Brüsszelben elsõ ízben közzétett európai "fogyasztói szívindex".

Nemikór: nem csak a húszéveseké...

2008. július 05.

A szexuális úton terjedõ fertõzések aránya a 45 év feletti korosztályban az elmúlt 10 évben megduplázódott.

 

Angol kutatók egy csoportja megállapította, hogy a szexuális úton terjedõ fertõzések aránya a 45 év feletti korosztályban az elmúlt 10 évben megduplázódott. Az Egészségvédelmi Ügynökség Nyugat-Középföldi Hivatalának jelentése a BMJ Sexually Transmitted Diseases c. lapban jelentek meg.


Jó minõségûek a magyarországi fürdõvizek

2008. július 05.

A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó strandjain is jó a vízminõség.

 

A Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó strandjain is jó a vízminõség - közölte az MTI-vel Kádár Mihály, az Országos Környezetegészségügyi Intézet Vízhigiénés és Vízbiztonsági fõosztályvezetõ fõorvosa.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...378379380...450