Információk, érdekességek

A változás kora

2006. május 07.

A klimax sok nő életében érzelmi és fizikai fordulópontot jelent, amitől a kellemetlen tünetek miatt nagyon sokan tartanak. 


Divatdiéták

2006. május 07.

A nyár beköszöntével sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy az ún. fürdőruhaszezonra nem sikerült elérniük a megcélzott testtömeget. A csalódottság következménye lehet, hogy a gyors, akár 1-2 hetes csodakúrákkal, divatdiétákkal ezt a gondot megoldhatónak gondolják. Tény, hogy nagyon sok csodadiéta képes rövid időn belül látványos eredményt produkálni, azonban érdemes emellett a többi jellemzőt is figyelembe venni. A legtöbb gyors fogyást ígérő, divatos fogyókúra ugyanis - amellett, hogy sokszor egyszerű a betartása, és híres sztárokkal reklámozzák - az esetek nagy részében tudományosan nem megalapozott, és az egyes tápanyagok mennyiségének eltolódása miatt komoly egészségi kockázattal jár.

Mit mondhat a betegnek az ápoló?

2006. május 05.

Negyven órás pontszerző továbbképzést szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Jog és kommunikáció – a hatályos egészségügyi és adatvédelmi törvény és alkalmazása a mindennapok gyakorlatában címmel. Az április végétől négy napon át tartó továbbképzés, melyen 25 kórházi szakdolgozó vett részt, ma ér véget.

Készül a férfi fogamzásgátló

2006. május 05.

A férfi fogamzásgátlók hatása teljes egészében visszafordítható.
Hamarosan már nem csak a nők szedhetnek fogamzásgátlót. Rövid időn belül piacra kerülhetnek az első férfi fogamzásgátló tabletták is: egy új kutatás kimutatta, hogy szedése nem okoz maradandó károsodást.

Hamis várakozás

2006. május 05.

Az EU néhány országában bevezetett liberalizáció a gyógyszerészet területén nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Az EU munkacsoportjai kíváncsiak voltak a valós helyzetre az eltérő gyógyszerellátási rendszerű országokban.


Vajon mikor tesznek jót a betegnek? Ha szigorú ellenőrzési keretek között marad a gyógyszerforgalmazás, s így a szabályozás mintegy kiegészítő garancia a beteg részére a magas szintű ellátásban, vagy ha a gyógyszerhez való hozzáférés szabadabb. S ez a "kényelmi szempont" arányban van-e azzal a veszéllyel, amit az jelenthet a gyógyszerszedő egészségére?


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...373374375...379