Információk, érdekességek

Ösztrogén: a női vonzerő titka

2006. április 23.

A skóciai St.Andrews Egyetemen végzett felmérés szerint a vonzóbb nők vizeletének ösztrogénszintje magasabb, mint a kevésbé vonzónak tartott nőké.


A vizsgálatok nyomán valószínűsíthető, hogy a vonzónak tartott női jegyek – mint pl. a nagy szemek és a telt ajkak – összefüggést mutatnak a női hormonszinttel és a termékenységgel.


A szexi nők negatívan befolyásolják a férfiak döntésképességét

2006. április 22.

Egy csinos nő látványa elég ahhoz, hogy teljesen összezavarja a férfiak döntéshozatali képességét - állítják belga kutatók.

 

Ráadásul minél magasabb egy férfi tesztoszteron szintje, annál erősebb a hatás.


Az Otthonszülés Napja

2006. április 11.

 Az Otthonszülés Napjának Szervező Bizottsága országos – az ország kilenc nagyvárosában azonos időben zajló – megmozdulást szervezett. A demonstráció célja, hogy hazánkban is megszűnjön az otthonszülést választó családok és a szülést segítők hátrányos megkülönböztetése. A megmozduláson részt vevők fel szeretnék hívni a társadalom figyelmét a gyermekek világrajövetelének körülményeire, amelynek középpontjában a háborítatlan szülés áll.


SEGÍTSÉG – Országos road show a dohányzás ellen

2006. április 11.

Az Európai Bizottság „SEGÍTSÉG – A dohányfüstmentes életért” címet viselő kommunikációs kampányának részeként árpilis 24. és 29. között országos egyetemi road show zajlik Magyarországon.


Fogamzásgátló miatt aggódnak a férfiak

2006. április 07.

A férfiak több mint fele aggódik, hogy partnere elfelejti bevenni fogamzásgátló tablettáját. Hasonló arányban jegyzik meg, hogy ők emlékeztetik partnerüket a fogamzásgátló tabletta bevételére - derül ki egy több mint 4000 férfival folytatott új nemzetközi felmérésből. A kutatás szerint a spanyol férfiak aggódnak a leginkább (80%), őket követik a franciák, a németek és a svájciak; a megkérdezett magyar férfiak 48%-a fogalmazott meg aggodalmat az elfelejtett tablettával kapcsolatban, míg a svédek és a dánok aggódnak a legkevésbé (36%).


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...366367368...370