Információk, érdekességek

Az egészségesek CT szûrõvizsgálata egyelõre nem egészséges ötlet

2008. augusztus 07.

A sugárterhelés következményeit egyénileg nem lehet mindig megjósolni.

 

 

Tünetmentes, egészséges emberek szûrése komputeres rétegvizsgálattal - az elõnyök és a hátrányok mérlegelésével - ma még nem ajánlott. Dél-koreai kutatók vizsgálatának eredményeit az Amerikai Szívgyógyász Kollégium folyóirata közölte.


Kómaközpont épül a bányatelepen

2008. augusztus 06.

Mégsem filmstúdió, hanem kómaközpont épülhet az egykori mecseki szénbányák használaton kívüli területén.

 

 

Mégsem a Sas Tamás által vezetett Greenhill filmstúdió vásárolja meg a PVV Zrt.-tõl az egykori mecseki szénbányák hét hektáros területét pécsi filmgyár és médiastúdió kialakítása céljából. A harminchárom méter hosszú, húsz méter széles és majdnem húsz méteres belmagassággal bíró épületet – amely az elsõ pécsi erõmû gépterme volt – egészségügyi gondozóközponttá kívánja alakítani egy mánfai székhelyû kft.

 


Mûvészetterápiával a daganatok ellen

2008. augusztus 06.

A Holdudvar Galéria és a NOHA Stúdió közös programja a Tûzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek.

 

 

Augusztus elsõ szombatján a margitszigeti Holdudvar Galéria kertjében a NOHA Stúdió ifjú képzõ- és iparmûvészei együtt alkottak a Tûzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeivel és egészséges társaikkal. Ez a fajta játékterápia is része a klinikán évtizedek óta folytatott, eredményes rehabilitációnak.


Lábhosszabítás 22 millióért

2008. augusztus 05.

Hetvenöt ezer fontért, vagyis közel 22 millió forintért varázsolnak hosszabb lábakat a pácienseknek egy szibériai klinikán.

 

 

Három inch-csel, vagyis mintegy 7,5 centivel lett magasabb az a nõ, akinek esetérõl a brit Daily Mail számolt be. Az igen alacsony ügyvédnõt annyira bántotta magassága, hogy Szibériáig meg sem állt, ahol egy speciális beavatkozással megnyújtották alakját.
A 29 éves Sara Vornamen azt állítja, döntésében nagyrészt környezete, így kollégái sértõ megjegyzései motiválták, valamint azt, hogy gyakran olyan gúnynevekkel illették, mint törpe vagy ebihal.


Megdõlt egy elõítélet

2008. augusztus 05.

Az intravénás droghasználók számára is hasznosak a HIV-gyógyszerek.

 

 

Korábban több jelentés arról számolt be, hogy a drogokat intravénás úton használó fertõzötteknél - szociális instabilitásuk miatt - kevésbé eredményes a HIV-gyógyszerek használata. Ezért sok helyen a droghasználóknak kisebb eséllyel írják fel az életmentõ szereket. Julio Montaner és munkatársainak tanulmánya azonban ellentmond a közkeletû vélekedésnek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...367368369...450