Információk, érdekességek

A beteg érdekében

2006. május 19.

A politika sokszor hajlamos a gyógyszertárakat más kereskedelmi egységekkel egy kalap alá vonni. Mindezt persze nem akkor teszi, amikor a patika éppen például finanszírozási tevékenységet végez az állam helyett, vagy ellenőrzési funkciót lát el az Országos Egészségügyi Pénztárat kisegítve.


A gyógyszerész szakemberként segít a betegnek egészségügyi problémája megoldásában, magánvállalkozóként biztosítja a gyógyszerellátás e területének magas színvonalát, saját vagyonából előre hitelez az államnak a gyógyszerkasszához, ugyanakkor jogkövető köztisztviselőként tevékenykedik és ellenőrzési funkciót lát el.


Magyar csúcs: évente több mint hússzor megyünk orvoshoz

2006. május 13.

Magyarországon az emberek kétszer olyan gyakran mennek orvoshoz, mint a fejlett országok polgárai. 


A Central European Management Intelligence (CEMI) friss tanulmányából kiderül, hogy Magyarországon az emberek kétszer olyan gyakran mennek orvoshoz, mint a fejlett országok polgárai. Egy átlagos magyar ember évente több mint hússzor fordul orvoshoz, akik többek között ezért túlterheltek, s emiatt nem jut elég idejük az alapos vizsgálatokra, kezelésekre - idézi a Népszabadság.


Nordic walking - az új tömegsport

2006. május 11.

Mikor néhány éve Ausztriában kirándultam, csodálkozva láttam, hogy visszajött nagyapáink kora: legalábbis abban az értelemben, hogy rengeteg, főleg középkorú és idősebb ember sétált bottal, pontosabban két bottal a kezében. 

Termessz otthon orvosságot

2006. május 09.

petrezselyem Termessz otthon gyógynövényt, hogy mindig kéznél legyen az egyszerűbb betegségek orvossága. Minden egyes edénybe lehetőleg más-más betegségcsoport gyógyító növényeit ültesd. Legyen köztük kamilla, citromfű, petrezselyem.

 

A cserepeket a kertben, a teraszon, az erkélyen, sőt akár az ablakban is elhelyezheted. Ne feledkezz meg a rendszeres locsolásról, különösen a kezdet kezdetén. Vigyázz, hogy a fogyasztásra szánt növényt sose kezeld permetező szerrel!


A változás kora

2006. május 07.

A klimax sok nő életében érzelmi és fizikai fordulópontot jelent, amitől a kellemetlen tünetek miatt nagyon sokan tartanak. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...361362363...367