Információk, érdekességek

Magyar csúcs: évente több mint hússzor megyünk orvoshoz

2006. május 13.

Magyarországon az emberek kétszer olyan gyakran mennek orvoshoz, mint a fejlett országok polgárai. 


A Central European Management Intelligence (CEMI) friss tanulmányából kiderül, hogy Magyarországon az emberek kétszer olyan gyakran mennek orvoshoz, mint a fejlett országok polgárai. Egy átlagos magyar ember évente több mint hússzor fordul orvoshoz, akik többek között ezért túlterheltek, s emiatt nem jut elég idejük az alapos vizsgálatokra, kezelésekre - idézi a Népszabadság.


Nordic walking - az új tömegsport

2006. május 11.

Mikor néhány éve Ausztriában kirándultam, csodálkozva láttam, hogy visszajött nagyapáink kora: legalábbis abban az értelemben, hogy rengeteg, főleg középkorú és idősebb ember sétált bottal, pontosabban két bottal a kezében. 

Termessz otthon orvosságot

2006. május 09.

petrezselyem Termessz otthon gyógynövényt, hogy mindig kéznél legyen az egyszerűbb betegségek orvossága. Minden egyes edénybe lehetőleg más-más betegségcsoport gyógyító növényeit ültesd. Legyen köztük kamilla, citromfű, petrezselyem.

 

A cserepeket a kertben, a teraszon, az erkélyen, sőt akár az ablakban is elhelyezheted. Ne feledkezz meg a rendszeres locsolásról, különösen a kezdet kezdetén. Vigyázz, hogy a fogyasztásra szánt növényt sose kezeld permetező szerrel!


A változás kora

2006. május 07.

A klimax sok nő életében érzelmi és fizikai fordulópontot jelent, amitől a kellemetlen tünetek miatt nagyon sokan tartanak. 


Divatdiéták

2006. május 07.

A nyár beköszöntével sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy az ún. fürdőruhaszezonra nem sikerült elérniük a megcélzott testtömeget. A csalódottság következménye lehet, hogy a gyors, akár 1-2 hetes csodakúrákkal, divatdiétákkal ezt a gondot megoldhatónak gondolják. Tény, hogy nagyon sok csodadiéta képes rövid időn belül látványos eredményt produkálni, azonban érdemes emellett a többi jellemzőt is figyelembe venni. A legtöbb gyors fogyást ígérő, divatos fogyókúra ugyanis - amellett, hogy sokszor egyszerű a betartása, és híres sztárokkal reklámozzák - az esetek nagy részében tudományosan nem megalapozott, és az egyes tápanyagok mennyiségének eltolódása miatt komoly egészségi kockázattal jár.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...362363364...368