Információk, érdekességek

Harminchat betegségbõl tizenegy összefügg az étkeztetéssel

2008. november 08.

A korábbiakhoz képest két és félszer több betegséget regisztráltak 5 éves, illetve 11. évfolyamos korban.

 

 

A felnõttkori betegségek egyharmadát meg lehetne elõzni a gyermekek helyes táplálásával - hívták fel a figyelmet pénteken "A jó falat dicsérete" címû gyermekétkeztetési konferencián Pakson.


Kiállításon a démoni ragály

2008. november 05.

Ezer évig tartotta rettegésben és tizedelte Európa lakosságát a pestis, ami még mindig számos áldozatot szed világszerte.

 

 

A fõvárosi bemutató után elõször a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban láthatják az érdeklõdõk a Démoni ragály: a pestis címû kiállítást.
— A betegség legõsibb góca Ázsiában volt, innen terjedt át Európára, ahol az elsõ pestisjárványt a hatodik századból említették a krónikák. A ragály ezer évig tartotta rettegésben Európa lakosságát. A tizenegyedik században elpusztította a lakosság egyharmadát — mondta dr. Kovács József. A megyei Pándy Kálmán kórház fõigazgató fõorvosa


Hátraállítottuk az órát, kisebb a szívroham kockázata

2008. november 01.

Az idõátállítás fõleg a 65 évesnél fiatalabbakat érintette kedvezõtlenül.

 

 

A téli idõszámításra áttérve az elsõ, hosszabb hétfõi napon kevesebb a szívinfarktus, mint egyébként a hét kezdetén volna. Igaz, tavasszal a nyári idõre váltva három napon át is többen kapnak infarktust, mint a megelõzõ hetekben - a meghökkentõ adatokat a világ elsõ orvosi szakfolyóirata, a New England Journal of Medicine közölte egy magyar kutató által vezetett svédországi tudományos vizsgálat alapján.


A szõlõ csökkentheti a vérnyomást

2008. október 31.

A szõlõn kívül számos növényben megtalálható flavonoidok eredményezhették az egészségvédõ hatást.

 

 

A szõlõ fogyasztása csökkentette a vérnyomását és javította a szívmûködését az egyébként sós étrenden tartott kísérleti patkányoknak - közölték amerikai kutatók.


Álmatlan osztrákok

2008. október 29.

Minden negyedik osztrák súlyos alvászavarokkal küszködik. Ez férfiakra és nõkre egyaránt jellemzõ.

 

 

Az osztrákok átlagosan hét órát alszanak munkanapokon, a hét végén azonban egy órával tovább maradnak az ágyban egy felmérés szerint. A legtöbben az oldalukon szeretnek aludni, és elég nekik tíz perc, hogy elhagyják az álmok világát.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...340341342...451