Információk, érdekességek

Meghalt a világ legidõsebb embere

2008. december 01.

Több mint 115 éves korában meghalt a világ legidõsebb embere, egy amerikai asszony.

 

 

Edna Parker 115 évet és 220 napot élt, s 2007 augusztusa óta viselte a világ bizonyítottan legidõsebb embere címet. Az Indiana szövetségi államban fekvõ Shelbyville város idõsotthonában élt több éve, ott, ahol a Guinness-rekordok szerint valaha élt legmagasabb nõ, a 231 centiméter magas Sandy Allen is. Sandy Allen augusztusban hunyt el.


Egy évtized alatt eltûnhetne a HIV-vírus

2008. november 29.

A modell hipotézise alapján 2008 és 2050 között felére csökkenhetne az AIDS-okozta halálesetek száma.

 

 

Tíz év alatt eltûnhetne a Földrõl a HIV-vírus, ha a legfertõzöttebb országok teljes lakosságát rendszeresen szûrnék és kezelnék - állapították meg kutatók számítógépes modellezéssel.


Basáskodó fõnökök és a szívbetegségek

2008. november 28.

A basáskodó, beosztottjaikat semmibe vevõ fõnökök rizikófaktorként lépnek fel, növelve alkalmazottaiknál a szívbetegségek kockázatát.

 

 

A Karolinska Intézet és a Stockholmi Egyetem kutatói majd egy évtizeden keresztül követték több mint háromezer 19 és 70 év közötti svéd férfi sorsát, akik Stockholm agglomerációs körzetében éltek és dolgoztak. Ez alatt az idõ alatt körükben 74 halálos vagy nem fatális kimenetelû szívrohamot regisztráltak - olvasható a BBC News hírei között.


Vérelemzés tûszúrás nélkül

2008. november 27.

Az eszköz fény segítségével tûszúrás nélkül ad pontos képet a vér tulajdonságairól.

 

 

Német kutatók kifejlesztettek egy eszközt, amely fény segítségével, tûszúrás nélkül ad pontos képet a vér tulajdonságairól. Holger Jungmann fizikus és Michael Schietzel orvos-kutató találmányát a múlt héten mutatták be a szakmai köröknek a világ legnagyobb, "Medica" elnevezésû orvosi kiállításán Düsseldorfban - tudósít a német Der Spiegel címû lap online kiadása.


Indigókenõcs pikkelysömör ellen

2008. november 24.

Segít a kínai gyógymód, vagyis az indigókenõcs a pikkelysömörben szenvedõ betegeken.

 

 

Ezt állítják tajvani kutatók. A vizsgálatba 42 terápiarezisztens (vagyis a kezelésekre nem reagáló) pikkelysömörben szenvedõ beteget vontak be, és az indigo naturalisból készített kenõccsel kezelték a bõrelváltozást.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...339340341...453